Skip to content

Anglia se califica in semifinalele Euro 2024 dupa penalty-uri

Anglia învinge Elveția la loviturile de departajare și ajunge în semifinalele EURO

Englezii conduși de Gareth Southgate au trăit momente tensionate în meciul împotriva Elveției, reușind să se impună doar după loviturile de departajare. După 90 de minute și prelungiri încheiate cu scorul de 1-1, Jordan Pickford a devenit eroul echipei sale, apărând un penalty crucial și calificându-i pe „Cei Trei Lei” în semifinale.

Deși posesia a fost de partea echipei lui Southgate în primul sfert de oră, acțiunile ofensive au fost limitate. Mainoo și Rice au încercat finalizări de la distanță, dar defensiva elvețiană a răspuns prompt. În cealaltă parte a terenului, o acțiune periculoasă a lui Dan Ndoye din flancul drept a fost blocată de apărarea engleză.

Prima repriză

Ocaziile de poartă au lipsit în prima repriză, fără niciun șut pe spațiul porții. Englezii au dominat posesia, în timp ce Elveția, condusă de Murat Yakin, a mizat pe contraatac. În finalul primei reprize, Mainoo a fost blocat în careu de o intervenție excelentă a lui Xhaka, după o acțiune individuală impresionantă a lui Saka pe flancul drept.

Repriza secundă

Prima ocazie reală a venit în minutul 51, când Embolo a trimis un șut slab, reținut fără probleme de Pickford. Rodriguez a centrat periculos pentru Embolo, dar lovitura de cap a fost atenuată de Konsa și reținută de Pickford.

Elvețienii au continuat să pună presiune. O minge respinsă de apărare a ajuns la Aebischer, care a tras pe lângă poartă. În minutul 75, Embolo a marcat după o deviere nefericită a lui Stones, în urma unei centrări venite de la Ndoye.

Avantajul Elveției a durat doar 5 minute. Saka a adus egalarea pentru Anglia cu un șut superb la colțul lung, primul pe poartă pentru echipa lui Southgate. Eze, intrat de pe bancă, a ratat o ocazie bună pentru englezi, iar finalul celor 90 de minute a fost tensionat, cu Embolo și Ndoye în prim-plan, dar fără alte goluri.

Extra time

În primele minute de prelungiri, Sommer a intervenit excelent la un șut de la distanță al lui Declan Rice. Bellingham a avut o ocazie bună, dar a tras slab, permițându-i lui Sommer să rețină. În a doua repriză de prelungiri, Schar a încercat un șut spectaculos, dar fără succes.

Shaqiri a trimis un corner periculos direct pe poartă, Pickford fiind salvat de bară. Pickford a intervenit excelent la un șut al lui Amdouni, iar Widmer nu a putut finaliza dintr-o poziție bună.

Loviturile de departajare

Loviturile de departajare au adus victoria Angliei. Palmer, Bellingham, Saka și Toney au marcat pentru Anglia, în timp ce Pickford a apărat penalty-ul executat de Akanji, asigurând calificarea în semifinale. Anglia va întâlni învingătoarea dintre Turcia și Olanda, sperând să continue drumul spre trofeu.

Această victorie reprezintă un moment important pentru echipa lui Southgate, care rupe blestemul penalty-urilor și își continuă parcursul impresionant la Euro. Anglia își arată astfel determinarea și potențialul de a lupta pentru titlul european.

Bukayo Saka, atacantul englez și Vivo Player of the Match: „[Presiunea de a executa penalty-uri] este ceva ce îmbrățișez. Ai eșuat o dată, dar eu sunt genul de om care vrea să se pună în poziția din nou. Știu că sunt o mulțime de oameni nervoși care se uită, cum ar fi familia mea, dar mi-am păstrat calmul și am marcat penalty-ul.”

Au marcat: Bukayo Saka 80’/ Breel Embolo 75′

Echipele de start

Anglia:Pickford; Walker, Konsa (Palmer 78), Stones, Konsa; Trippier (Eze 78), Mainoo (Shaw 78), Rice, Saka; Bellingham, Foden (Alexander-Arnold 115); Kane (Toney 110)
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Bowen, Dunk, Gallagher, Gomez, Gordon, Watkins, Wharton
Selecționer: Gareth Southgate

Elveția: Sommer, Schär, Akanji, Rodríguez; Rieder (Zuber 63), Freuler (Sierro 118), Xhaka, Aebischer (Amdouni 118); Ndoye (Zakaria 98), Embolo (Shaqiri 109), Vargas (Widmer 63)
Rezerve: Kobel, Mvogo, Duah, Elvedi, Jashari, Okafor, Steffen, Stergiou, Zesiger
Selecționer: Murat Yakin

Anglia-Elvetia 1-1
Anglia-Elvetia s-a terminat 1-1 dupa 120 de minute. Anglia a castigat la loviturile de departajare

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro