Skip to content

Argentina castiga meciul de debut de la Copa America 2024

Argentina începe în forță Copa America, învingând Canada cu 2-0 în meciul de deschidere

Campioana în exercițiu la Copa America, Argentina, a debutat cu dreptul în turneul din Statele Unite ale Americii, reușind să învingă Canada cu scorul de 2-0. Meciul de deschidere al competiției, disputat joi, a fost decis de golurile marcate în repriza a doua de atacanții Julian Alvarez și Lautaro Martinez. Aceștia au asigurat victoria Argentinei în Grupa A, punând echipa pe un drum bun către apărerea titlului.

Julian Alvarez a deschis scorul pentru Argentina în minutul 49, profitând de o deschidere excelentă și reușind să înscrie din apropierea porții. Lautaro Martinez a asigurat victoria cu un gol marcat cu doar două minute înainte de finalul meciului, consolidând astfel avantajul echipei sale.

Pe lângă contribuțiile decisive ale atacanților săi, Argentina a avut și un moment special în persoana căpitanului Lionel Messi. Meciul de joi a marcat al 35-lea său meci record în al șaptelea turneu Copa America, depășind recordul de 34 de apariții deținut de portarul chilian Sergio Livingstone, stabilit între 1942 și 1953. La 36 de ani, Messi a fost o prezență constantă și influentă pentru echipa națională, debutând la Copa America la 20 de ani, în 2007, și câștigând turneul din 2021. De-a lungul carierei sale în Copa America, Messi a marcat 13 goluri și a oferit 17 pase decisive.

„Știam că va fi un meci greu. Știam că Canada va fi o echipă dificilă. În prima repriză nu prea au lăsat spații neacoperite. A fost intens și puternic, iar în a doua repriză am reușit să progresăm și să jucăm mai bine,” a declarat Messi pentru Fox după meci.

Canada a pus probleme Argentinei în prima repriză, aproape reușind să înscrie înainte de pauză. Cyle Larin a trimis o centrare în careu către Stephen Eustaquio, a cărui lovitură de cap a fost salvată de portarul Emiliano Martinez. În faza următoare, șutul lui Alphonso Davies a trecut peste bara transversală, ratând astfel o oportunitate importantă pentru echipa canadiană.

„Am mai fost în această situație la Cupa Mondială și știm că trebuie să ne revenim în al doilea meci,” a declarat Eustaquio pentru TSN, exprimându-și încrederea în capacitatea echipei de a se redresa.

Celelalte echipe din Grupa A, Chile și Peru, își vor disputa meciul de debut vineri, la Arlington, Texas. În următoarea etapă a grupei, programată pentru marți, Argentina va înfrunta Chile, în timp ce Canada va juca împotriva Peru. Victoria Argentinei în meciul de deschidere reprezintă un început promițător pentru campioana en-titre, care își propune să își apere titlul cu succes.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro