Skip to content

Argentina s-a calificat in finala Copa America dupa 2-0 cu Canada

Argentina avansează în finala Copa America după victoria împotriva Canadei

Argentina, campioana en titre, și-a asigurat calificarea în finala Copa America, după ce golurile marcate de Julian Alvarez și Lionel Messi i-au adus o victorie cu 2-0 în fața Canadei, marți, în semifinala de la New Jersey. În urma acestui rezultat, Argentina va înfrunta fie Uruguay, fie Columbia în finala de duminică din Florida. Acest meci ar putea reprezenta ultima șansă la trofeu pentru mai mulți membri seniori ai echipei, inclusiv Messi, Angel Di Maria și Nicolas Otamendi.

„Să ne bucurăm de ceea ce trăim ca echipă națională, ca grup. Nu este ușor să fim din nou într-o finală, să concurăm din nou pentru a fi campioni,” a declarat Messi pentru TyC Sports. „Trăiesc acest moment așa cum am trăit totul în ultima vreme: bucurându-mă foarte mult și fiind conștient, așa cum se întâmplă și cu Fideo (Di Maria) și Ota (Otamendi), că acestea sunt ultimele bătălii”, a mai spus Messi.

Argentina a câștigat un număr record de 15 titluri Copa și a ajuns în finală de șase ori în ultimele opt ediții. Cu toate acestea, Canada le-a creat probleme reale în primele 20 de minute ale meciului, Jacob Shaffelburg ratând două șanse importante de a marca. După ce au absorbit presiunea inițială, Argentina a preluat conducerea în minutul 22, când Rodrigo De Paul i-a pasat lui Alvarez, care s-a strecurat între doi apărători și a marcat cu o finalizare elegantă.

În a doua repriză, Messi a înscris pentru 2-0, asigurând astfel calificarea Argentinei în finală. Acest gol l-a adus pe Messi pe locul cinci în clasamentul all-time al marcatorilor Copa America, la egalitate cu Paolo Guerrero din Peru și Eduardo Vargas din Chile, cu 14 goluri. Totodată, cel de-al 109-lea gol al său pentru Argentina l-a ajutat să-l depășească pe Ali Daei din Iran, ocupând astfel locul doi în clasamentul all-time al marcatorilor internaționali. Messi este depășit doar de Cristiano Ronaldo, care a marcat 130 de goluri pentru Portugalia.

Lionel Messi a primit trofeul Superior Player of the Match din partea CONMEBOL.

Au marcat: Julian Alvarez 23′, Lionel Messi 51′

Echipele de start

Argentina: Emiliano Martínez; Gonzalo Montiel(Molina 71′), Cristian Romero, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico(Otamendi 64′); Rodrigo De Paul, Enzo Fernández, Alexis Mac Allister(Exequiel Palacios 78′); Lionel Messi, Julián Álvarez(Lautaro Martínez 78′), Ángel Di María(Nicolás González 78′).
Rezerve: Armani, Rulli; Acuna, Carboni, Garnacho, Lo Celso, Martinez Quarta, Paredes, Pezzela, G. Rodriguez
Selecționer: Lionel Scaloni

Canada: Maxime Crépeau; Alistair Johnston , Moise Bombito , Derek Cornelius , Alphonso Davies(Osorio 71′) ; Ismael Koné, Stephen Eustaquio(Choinière 71′), Jacob Shaffelburg(Millar 55′) ; Jonathan David(Oluwaseyi 64′), Richie Laryea(Ali Ahmed 55′), Cyle Larin.
Rezerve: McGill, St.Clair; Bair, De Fougerolles, Hiebert, Miller, Piette, Russel-Rowe, Waterman.
Selecționer: Jesse Marsch

Argentina-Canada 2-0 Copa America
Argentina a castigat semifinala in fata Canadei cu 2-0

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro