Skip to content

Chelsea a primit permisiunea de a negocia cu Enzo Maresca

Chelsea a primit permisiunea de a vorbi cu Enzo Maresca și se așteaptă să ajungă la un acord asupra contractului.

Leicester City i-a acordat lui Chelsea permisiunea oficială de a discuta cu Enzo Maresca pentru a deveni următorul antrenor principal al echipei. Chelsea a făcut o adresă oficială către Leicester la începutul zilei de luni, după ce l-a identificat pe italian ca fiind unul dintre principalii candidați la succesiunea lui Mauricio Pochettino pe Stamford Bridge.

Ei sunt acum pregătiți pentru discuții cu tehnicianul în vârstă de 44 de ani și se așteaptă să ajungă la un acord asupra unui contract care să se întindă pe o perioadă de cel puțin cinci ani. Leicester va primi o compensație pentru această mutare, iar Chelsea se așteaptă ca discuțiile să fie finalizate în această săptămână.

Maresca s-a alăturat lui Leicester înainte de începerea sezonului 2023-24, dar i-a condus pe cei de la Leicester înapoi în Premier League – în calitate de câștigători ai titlului de campionat – la prima încercare. Kieran McKenna a fost luat în considerare ca o opțiune după ce a condus Ipswich Town la promovare în spatele lui Leicester, în timp ce activitatea lui Thomas Frank la Brentford a fost, de asemenea, luată în considerare. Chelsea a început căutarea unui nou antrenor principal după ce clubul și Pochettino au convenit de comun acord să se despartă săptămâna trecută, în urma unei analize a performanțelor echipei.

Procesul de identificare a înlocuitorului lui Pochettino a fost condus de către directorii sportivi Laurence Stewart și Paul Winstanley și a ajuns la fostul asistent al lui Manchester City, Maresca, ca opțiune preferată. El a lucrat sub comanda lui Pep Guardiola și a făcut parte din staff-ul pentru sezonul triplei în 2022-23, lucrând, de asemenea, alături de Manuel Pellegrini la West Ham United în 2018 înainte de o scurtă perioadă la Parma în al doilea eșalon din Italia la începutul sezonului 2021-22 unde i-a antrenat pe Dennis Man si Valentin Mihailă.

Dacă totul merge conform planului, Maresca va deveni al șaselea manager de la preluarea clubului de către Todd Boehly și Clearlake Capital în 2022. Thomas Tuchel a fost demis de noul proprietar în luna septembrie a aceluiași an, înainte ca Graham Potter să fie eliberat din funcție în aprilie 2023. Bruno Saltor și apoi Frank Lampard au asigurat interimatul înainte de numirea lui Pochettino în iulie anul trecut. Argentinianul a părăsit clubul săptămâna trecută, după ce a condus echipa la o clasare pe locul șase în Premier League și un loc în Conference League.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro