Skip to content

Dani Coman a revenit la FC Arges, Dica in pole position pentru pozitia de antrenor

FC Argeș și-a prezentat astăzi, 28 mai 2024, într-o conferință de presă susținută la Arena Pitești, noul președinte al Consiliului Director. Este vorba despre fostul internațional Dănuț Coman, ultima dată președinte la FC Hermannstadt, club din prima ligă.

Acesta a fost numit în această funcție săptămâna trecută, după demisia lui Mihai Foamete și în urma votului consilierilor locali din Pitești. Coman este la CFC Argeș reprezentantul Primăriei Pitești în conducerea administrativă a clubului.

”Dani Coman s-a întors acasă, fiind de astăzi noul Președinte al clubului FC Argeș.
Drumul său în fotbalul mare a început acum 26 de ani, pe când îmbrăca tricoul alb-violet. În tot acest timp, Dani Coman a devenit unul dintre cei mai importanți portari români ai generației sale, iar după retragere unul dintre cei mai respectați conducători de club ai fotbalului românesc.
Cum reîntoarcerea sa acasă coincide cu construcția unui nou stadion la Pitești, credem cu tărie că prin munca sa în slujba Argeșului, își va trece numele pe lista celor mai mari conducători ai clubului argeșean, o listă unde regăsim nume ca Puiu Rapaport, Ion Barbu sau Constantin Stroe.
Bine ai revenit și mult succes, Dani! Hai, FC Argeș!”, sună anunțul pe care CFC Argeș l-a făcut în ziua prezentării lui Dănuț Coman ca președinte al clubului.

”Noul președinte al Consiliului Director al Asociației Campionii FC Argeș este Dani Coman, care va avea puteri de decizie totală, atât pe plan sportiv, cât și administrativ, adică el își va stabili colaboratorii, stafful tehnic, și cu siguranță va avea cuvântul decisiv în completarea lotului de jucători. Mi-am dorit de foarte mult timp acest lucru, acesta este și motivul pentru care nu am fost de acord cu altă variantă, pentru că am vrut la FC Argeș un om serios, un profesionist desăvârșit, o voce puternică și respectată în fotbalul românesc, cât și mai ales un om care s-a format la FC Argeș. Acesta nu putea să fie decât Dani Coman. Iar eu sunt fericit că argumentele mele și ale lui Viorel Tudose au fost de natură să-l convingă pe Dani să accepte proiectul nostru în detrimentul ofertelor venite din partea altor cluburi, cu siguranță mult mai atractive financiar pentru el.

Sunt și foarte liniștit, pentru că, iată, începând de astăzi, misiunea mea se reduce în a-l ajuta pe Dani să aibă un buget corespunzător care să-i ofere liniște în îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a propus și să urmăresc îndeaproape etapele construcției noului stadion Nicolae Dobrin. Și aici am o veste bună. Peste mai puțin de 30 de minute, constructorul noului stadion este la Pitești, ne vom întâlni aici cu el. Vine pentru o primă vizită la amplasament. Așadar, Dani, să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!”, a declarat Cristian Gentea.

”Nu a fost ușor. Știu de câte ori am vorbit la telefon, de câte ori ne-am văzut. Nu a fost o decizie ușoară pe care am luat-o, dar am plecat în 2005, în luna ianuarie, de la FC Argeș la Rapid, m-am întors acum, după 19 ani. M-am întors într-un moment greu, dificil, dar îmi doresc foarte mult să reconstruim acest club, să-l readucem acolo unde ne dorim cu toții și, mai ales, să reziste, pentru că este mult mai important ca acest club să reziste, să aibă continuitate, să aibă o infrastructură adecvată, decât să ajungem în Liga 1”, au fost primele cuvinte ale lui Coman în calitate de președinte CD al Campionii FC Argeș, un club care se dorește continuator al acelui FC Argeș care l-a lansat pe el în fotbalul mare.

”Este perfect adevărat că ne dorim cu toții să ajungem cât mai rapid în Liga 1. Și eu îmi doresc acest lucru, domn’ primar, la fel, toată suflarea alb-violetă, dar este foarte important ca acest club să facă pașii corecți, să reconstruim atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere sportiv. Eu am încredere foarte mare și am venit cu tot sufletul aici. Am încredere în domnul primar, știu cât de mult iubește acest club. Am încredere în ceea ce am discutat cu Lucrețiu, cu domnul Viorel Tudose. Sunt trei oameni cu care am vorbit frecvent și știu cât de mult și-au dorit ca eu să vin la Pitești. Am venit cu tot sufletul, am toată deschiderea și sper ca împreună să facem lucruri deosebite la Pitești”, a mai spus Coman, care a purtat la gulerul sacoului o broșă cu un vultur, simbol al clubului.

„În această seară mă întâlnesc cu unul dintre antrenorii pe care îi doresc foarte mult. Vă rog să aveți încredere în mine. Da, Nicolae Dică este cel cu care mă văd diseară. Eu îl cunosc foarte bine pe Nicolae Dică, știu cât de mult iubește acest club. Își dorește să facă performanță. Vom munci zi de zi pentru a crea o echipă puternică”, a adăugat Dani Coman.

 

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro