Skip to content

Edin Terzic demisionează din funcția de antrenor al Borussiei Dortmund, invocând o „nouă eră”

Edin Terzic a demisionat din funcția de antrenor al vicecampioanei Ligii Campionilor, Borussia Dortmund. Terzic a declarat că a dorit ca Dortmund să înceapă o „nouă eră” cu un nou antrenor, dar nu a existat nicio veste imediată cu privire la un succesor, în condițiile în care presa germană a relatat că asistentul său Nuri Sahin ar putea prelua funcția.

Ultimul meci al lui Terzic a fost înfrângerea cu 2-0 în fața lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor, pe Wembley, la 1 iunie.

„După meciul de pe Wembley, am cerut o întâlnire cu echipa de conducere a clubului, deoarece, după 10 ani la BVB – dintre care cinci în staff-ul de antrenori și doi ani și jumătate ca antrenor principal – simt că noua eră a clubului ar trebui să înceapă cu un om nou pe banca de rezerve”, a declarat Terzic într-un comunicat al clubului.
„Toți cei apropiați știu că a fost o decizie foarte dificilă pentru mine în ultimele săptămâni, dar după discuții intense, sentimentul meu fundamental nu s-a schimbat”.

Fan de-o viață al lui Dortmund, Terzic părea până de curând că se află în postul său de vis. Cursa șocantă a clubului până în finala Ligii Campionilor a venit pe fondul unor performanțe slabe în campionatul german.

Terzic a câștigat Cupa Germaniei ca antrenor interimar în 2021 și a preluat postul permanent în mai 2022. Echipa sa a fost vicecampioană în Bundesliga în fața lui Bayern Munchen în 2023, ratând titlul la diferență de goluri după o remiză în ultimul meci al sezonului.

În acest an, Dortmund a ocupat locul cinci în Bundesliga, cea mai slabă clasare din ultimii nouă ani, și a fost eliminată din Cupa Germaniei în optimi.
„Am trecut prin multe împreună și mi-a plăcut foarte mult să lucrez alături de Edin pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat directorul sportiv, Sebastian Kehl. „El va fi mereu asociat cu succesele noastre din ultimii ani și sunt sigur că ne vom revedea. Edin își va urma acum propriul drum”.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro