Skip to content

Everton și Nott. Forest se așteapta la o penalizare de puncte

sursa foto: nottinghampost.com
sursa foto: nottinghampost.com

Everton și Nottingham Forest se așteaptă să fie deferite unei comisii independente pentru încălcarea regulamentelor de rentabilitate și sustenabilitate (PSR) ale Premier League.
Cluburile vor afla luni dacă au încălcat regulile financiare ale ligii, în conformitate cu noile orientări introduse pentru a se asigura că orice încălcare de bază este tratată la timp pentru ca pedepsele să fie aplicate în același sezon în care se aduce o acuzație.
Conform PSR al ligii, cluburile au voie să piardă maximum 105 milioane de lire sterline (134 milioane de dolari) sau 35 de milioane de lire sterline pe sezon pe un ciclu de raportare de trei ani.

Everton face deja apel împotriva unei deduceri de 10 puncte referitoare la sezonul 2021-22, în timp ce Forest s-ar alătura lui Manchester City ca fiind singurele cluburi din prima ligă care au fost acuzate de încălcarea acestor reglementări.
În conformitate cu liniile directoare, ambele cluburi riscă acum o amendă sau o deducere de puncte, notificarea oficială a oricărei acuzații urmând să vină luni.
Ambele cluburi au pregătit măsuri de atenuare și se așteaptă să își argumenteze cu fermitate cazul.

Forest a fost întotdeauna în pericol, după ce a cheltuit aproximativ 250 de milioane de lire sterline pe noi transferuri de la asigurarea promovării în mai 2022, în timp ce problemele financiare foarte mediatizate sub conducerea proprietarului Farhad Moshiri, precum și un nou stadion de 760 de milioane de lire sterline au lăsat Everton vulnerabilă la o a doua acuzație.
Forest este probabil să indice vânzarea de 47,5 milioane de lire sterline a lui Brennan Johnson la Tottenham Hotspur după întreruperea contabilității ca atenuare, în timp ce argumentul lui Everton va fi – ca și în apelul lor actual – centrat pe cheltuielile din jurul proiectului Bramley-Moore Dock.
Cluburile trebuiau să își prezinte conturile pentru 2022-23 până la 31 decembrie, orice încălcări și acuzații ulterioare fiind confirmate 14 zile mai târziu. O audiere a comisiei independente va avea loc apoi, în timp ce cluburile vor avea dreptul de a face apel, așa cum face deja Everton împotriva sancțiunii lor actuale.

The Athletic a dezvăluit că liga a identificat data de 24 mai ca o dată de rezervă pentru orice apel, ceea ce ridică perspectiva ca cluburile să își încheie sezonul de campionat pe 19 mai, fără a ști poziția finală în campionat sau chiar în ce divizie ar putea juca în campania următoare.
Everton a devenit al doilea club din prima ligă care a fost acuzat în martie, după ce Manchester City a fost lovit de peste 100 de acuzații în februarie anul trecut.
Rezultatul în cazul lui City nu a fost încă comunicat, The Athletic relatând că un verdict – care ar putea fi supus apelului – va dura probabil mult timp pentru a fi pronunțat.
Forest se află în prezent pe locul 15 în clasamentul Premier League, la patru puncte de locurile de retrogradare. Everton se află pe locul 17, cu un punct peste Luton Town, locul 18, având un meci în plus.

Rezumate Video

Citește și:

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro