Skip to content

Fabian Hurzeler, 31 de ani, a fost confirmat ca noul antrenor principal al lui Brighton

Brighton & Hove Albion a anunțat numirea lui Fabian Hurzeler în funcția de antrenor principal.

În vârstă de 31 de ani, acesta vine de la clubul german St Pauli și va deveni cel mai tânăr antrenor principal permanent care a antrenat în Premier League. Șapte membri ai echipei de primă echipă a lui Brighton 2023-24 sunt mai în vârstă decât el, inclusiv James Milner, în vârstă de 38 de ani.
El a semnat un contract pe trei ani care îl va menține la club până în iunie 2027 și va începe să lucreze când va fi procesat permisul său de muncă.

Președintele Brighton, Tony Bloom, a declarat: „Încă de la începutul procesului de numire a noului nostru antrenor principal, Fabian a fost întotdeauna un candidat de excepție și unul care ne-a atras atenția prin munca sa excepțională la St Pauli în ultimele optsprezece luni. El are un stil de joc care se aliniază cu modul în care ne dorim să joace o echipă ca Brighton & Hove Albion și sunt convins că este unul pe care suporterii noștri îl vor aprecia și se vor bucura. Fabian are, de asemenea, un pedigree excelent de antrenor și a lucrat cu federația germană la diferite niveluri de grupe de vârstă. Suntem foarte entuziasmați să începem să lucrăm cu Fabian pentru a ne pregăti pentru sezonul următor.”

Vicepreședintele și directorul executiv adjunct Paul Barber a declarat: „Departe de presiunea sezonului regulat, ne-am luat timp pentru a face această numire și suntem încântați că am convenit cu Fabian să devină noul nostru antrenor principal. El a demonstrat deja, într-un interval de timp relativ scurt ca antrenor principal, că este unul dintre cei mai inovatori antrenori care lucrează în fotbal și abia așteptăm să ne pregătim pentru sezonul următor.

Hurzeler – născut în Houston, Texas, dar a părăsit Statele Unite în copilărie – a petrecut un deceniu în academia lui Bayern Munchen înainte de a face tranziția pentru a juca în diviziile inferioare ale Germaniei până în 2020. În acel an, el și-a început mandatul la St Pauli ca antrenor secund și a preluat responsabilitățile manageriale în decembrie 2022, la vârsta de 29 de ani, succedându-i lui Timo Schultz după demiterea acestuia.

El a supervizat promovarea din acest sezon în Bundesliga – prima revenire a clubului în primul eșalon german din 2011.
St Pauli se afla doar deasupra locului de baraj pentru retrogradare din 2. Bundesliga, la diferența de goluri, atunci când Hurzeler a fost numit în funcție, dar a condus clubul spre un loc cinci și apoi spre titlu în sezonul următor.

El îl înlocuiește pe Roberto De Zerbi, care a plecat de la Brighton la finalul sezonului. Fostul antrenor principal al lui Brighton, Graham Potter, care încă locuiește în zonă, și managerul lui Ipswich Town, Kieran McKenna, s-au numărat printre cei care au fost luați în considerare pentru acest rol. McKenna a optat să semneze un nou contract pe cinci ani la Ipswich, pe care a condus-o la promovări succesive din League One în Premier League.

Brighton efectuează un turneu în Japonia în cadrul pre-sezonului 2024-25 și va înfrunta Kashima Antlers și Tokyo Verdy în meciuri amicale la sfârșitul lunii iulie. De asemenea, ei vor juca cu Queens Park Rangers la Loftus Road pe 3 august.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro