Skip to content

FCSB castiga Supercupa Romaniei dupa 3-0 cu Corvinul

FCSB a câstigat Supercupa României după ce a învins Corvinul cu 3-0

Duelul din Supercupă desfășurat pe stadionul Ghencea a deschis oficial noul sezon fotbalistic 2024/2025 în România, oferind un spectacol de neuitat pentru fanii fotbalului românesc. FCSB s-a impus cu un categoric 3-0 în fața divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, marcatorii fiind Miculescu, nou-venitul Ștefănescu și Luis Phelipe. Acest rezultat confirmă ambițiile echipei conduse de Elias Charalambous pentru noul sezon.

Partida a început cu echipa lui Florin Maxim oferind primele semnale ofensive. Andrei Vlad, portarul FCSB, a fost nevoit să respingă un șut de la distanță expediat de Roger. Corvinul Hunedoara a continuat să pună presiune, Daniel Pîrvulescu reușind o pătrundere periculoasă în careu, însă centrarea sa nu a găsit un destinatar.

După 20 de minute fără ocazii clare la poarta lui Lefter, FCSB a reușit să deschidă scorul la prima lor construcție în ultima treime. Nana Antwi a creat o fază spectaculoasă pe flancul drept, combinând cu Marius Ștefănescu, iar balonul a ajuns în interiorul careului, unde Băluță l-a găsit pe Alhassan. Deși prima încercare a fost blocată de portarul hunedorenilor, Miculescu a reluat în plasă cu o lovitură de cap bine plasată.

Replica celor de la Corvinul Hunedoara nu a întârziat să apară. Buș a trimis un șut periculos la colțul scurt, însă Andrei Vlad a reușit să respingă în corner. Manolache a avut și el o mare șansă, dar nu a reușit să devieze pe poartă dintr-o centrare bună venită de la Bradu din fază fixă. Pe finalul primei părți, Dawa a fost aproape de a aduce al doilea gol pentru FCSB, dar Lefter a respins balonul cu piciorul. În prelungiri, Alexandru Neacșa nu a găsit ținta cu un șut din unghi.

Repriza secundă

În partea secundă, FCSB a ieșit de la vestiare cu mult mai multă energie. Marius Ștefănescu, la primul său meci pentru echipa bucureșteană, a dus scorul la 2-0 cu o execuție frumoasă din unghi, lăsându-l fără replică pe portarul Lefter. Ștefănescu a avut șansa de a face dubla cu 20 de minute înainte de final, dar Lefter a intervenit din nou salvator.

Elias Charalambous a introdus în teren noi jucători pentru a asigura victoria. În urma unui corner, Malcom Edjouma, revenit în lotul roș-albastru după experiența din Serie B de la Bari, a trimis pe lângă poartă cu o lovitură de cap. După o acțiune în flancul stâng, finalizată cu șut pe poartă de Musi, balonul a ricoșat la Luis Phelipe, care a înscris ultimul gol al meciului, stabilind scorul final la 3-0.

Astfel, după o pauză de 11 ani, FCSB cucerește din nou Supercupa României, ultimul succes de acest fel fiind înregistrat în sezonul 2013/2014, când echipa a învins Petrolul cu același scor, 3-0, sub conducerea lui Laurențiu Reghecampf. Această victorie reafirmă poziția FCSB-ului în fotbalul românesc și promite un sezon plin de reușite. Pentru FCSB și Corvinul urmează duelurile din Cupele Europene, FCSB va juca marți la ora 22, în direct la DigiSport împotriva lui Virtus, din San Marino. Corvinul va evolua joia viitoare în Europa League împotriva lui Paksi, în Ungaria.

Au marcat: Miculescu (21′), Ștefănescu (52′), Luis Phelipe (80′)

Echipele de start

FCSB: A. Vlad – Antwi, Dawa, Chiricheș(Ngezana 74′), Radunovic – Lixandru(Edjouma 46′), Alhassan – Ștefănescu, Băluță(Luis Phelipe 62′), Radaslavescu(Musi 46′) – Miculescu(D. Popa 46′)
Rezerve: Udrea, Crețu, Panțîru, Haruț, Kiki, Toma, David Popa
Antrenor: Elias Charalambous

Corvinul: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar -Hrezdac(Câmpan 83′), Ubbink(Bradu 19’/Gîrbiță 65′) – Roger, Neacșa(Lupu 65′), Pârvulescu – Sg. Buș(Cărăruș 83′)
Rezerve: Blaga, Pop, Herghelegiu, Chindriș
Antrenor: Florin Maxim

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro