Skip to content

Jose Mourinho pe banca lui Fenerbahce!

Fostul antrenor de la Man Utd, Chelsea și Tottenham va prelua conducerea lui Fenerbahce
Jose Mourinho se va alătura echipei Fenerbahce, după ce a fost demis de Roma în ianuarie. Tehnicianul în vârstă de 61 de ani va semna un contract pe doi ani, cu opțiune pentru încă 12 luni. Fenerbahce a terminat pe locul al doilea în SuperLiga din Turcia în acest sezon și va participa în calificările pentru Liga Campionilor.

Jose Mourinho va semna un contract pe doi ani cu Fenerbahce, după ce și-a dat acordul verbal pentru a prelua conducerea echipei din Super Lig. Mourinho nu se află încă la Istanbul, dar documentele sunt în curs de finalizare pentru un acord care va include opțiunea de prelungire a șederii sale până în vara anului 2027.

Fenerbahce a înregistrat 99 de puncte și a pierdut o singură dată în Super Lig în acest sezon, dar a terminat totuși pe locul al doilea, după rivala din oraș, Galatasaray, ceea ce a dus la plecarea antrenorului principal Ismail Kartal.
Fenerbahce va intra în Liga Campionilor în turul doi de calificare în sezonul următor, iar Mourinho se pare că vede această mutare ca pe o provocare interesantă. Echipa din Istanbul este una dintre cele mai de succes din istoria fotbalului turcesc, dar nu a mai câștigat titlul din 2014.

Mourinho a rămas fără loc de muncă de când a fost demis de Roma în ianuarie, după două sezoane și jumătate la conducere.

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani a câștigat 21 de titluri importante în perioadele petrecute la Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid, Manchester United și Roma, în timp ce a dus-o pe Tottenham până în finala Carabao Cup înainte de a fi demis în 2021.

Mourinho este singurul manager care a câștigat Champions League, Europa League și Conference League.

Vorbind pentru Sky Sports în martie, la Grand Prix-ul Arabiei Saudite, Mourinho a declarat: „La Roma a fost grozav pentru că am ajuns în două finale europene în doi ani – asta e greu într-un club care nu a făcut asta niciodată. Trebuie să aștept ocazia potrivită. Vreau să lucrez mâine dacă este posibil, dar nu vreau să iau o decizie greșită”.

Din lotul lui Mourinho la Fenerbahce va face parte Fred, mijlocașul pe care l-a semnat la Manchester United în 2018.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro