Skip to content

Leeds United și Red Bull: Nou Parteneriat Strategic și Sponsorizare

Leeds United a anunțat că Red Bull a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni în cadrul clubului și va fi, de asemenea, sponsorul principal pe tricourile echipei.

Red Bull, cunoscut pentru deținerea echipelor RB Leipzig în Bundesliga germană, Red Bull Salzburg în Austria, New York Red Bulls în MLS și Red Bull Bragantino în Brazilia, își extinde amprenta în fotbal. Brandul este, de asemenea, puternic investit în hochei pe gheață, sporturi extreme, motorsport și două echipe de Formula 1, Red Bull Racing deținând în prezent atât titlurile de piloți, cât și pe cele de constructori.

„Adăugarea Red Bull este un moment istoric care va sprijini clubul să-și atingă potențialul competitiv maxim”, a declarat președintele Leeds, Paraag Marathe.

Spre deosebire de alte echipe aflate sub deținerea Red Bull, numele și logo-ul Leeds United vor rămâne neschimbate.

Leeds United este deținut de 49ers Enterprises, brațul de investiții al echipei NFL San Francisco 49ers, de la finalizarea unei tranzacții de 170 milioane de lire sterline vara trecută. Printre acționarii notabili se numără actorii Russell Crowe și Will Ferrell, alături de staruri ale sportului american, precum jucătorii de golf Jordan Spieth și Justin Thomas.

„Ambiția de a readuce Leeds United în Premier League și de a se stabili în cel mai bun campionat de fotbal din lume se potrivește foarte bine cu Red Bull”, a declarat Oliver Mintzlaff, CEO al proiectelor corporative și investițiilor Red Bull.

Această investiție vine după ce Marathe a discutat despre posibilele vânzări de jucători în cadrul unei emisiuni la BBC Radio Leeds, în urma înfrângerii echipei în finala play-off-ului Championship împotriva Southampton. „Avem fondurile necesare pentru a face ceea ce trebuie, dar vor trebui să existe unele compromisuri din cauza regulilor de profit și sustenabilitate”, a spus Marathe.

Rămâneți la curent pentru mai multe actualizări pe măsură ce Leeds United începe acest nou capitol interesant alături de Red Bull.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro