Skip to content

Manchester United incearca sa finalizeze transferul lui Zirkzee

Manchester United lucrează pentru a finaliza semnarea atacantului de la Bologna, Joshua Zirkzee.

United a ajuns la un acord privind termenii personali și comisionul agentului, care este semnificativ, dar considerat corect la Old Trafford în contextul unui pachet general considerat avantajos din punct de vedere financiar.

Contractul lui Zirkzee include o clauză de reziliere de 40 de milioane de euro (34 de milioane de lire sterline) și discuțiile continuă în legătură cu această sumă. Clauza trebuie plătită integral, ceea ce poate reprezenta o problemă de lichiditate pentru clubul din Premier League, astfel că aceștia explorează posibilitatea de a o activa sau de a negocia un preț separat.

Cu toate acestea, Zirkzee este atacantul pe care United a decis să-l urmărească și un acord pentru internaționalul olandez este acum aproape de a fi încheiat.

Zirkzee a fost monitorizat de mai multe echipe după o campanie excelentă în Italia, unde tânărul de 23 de ani a marcat 11 goluri în campionat și a oferit cinci pase decisive pentru echipa lui Thiago Motta, Bologna, care s-a calificat pentru Liga Campionilor din sezonul următor.

The Athletic a raportat luna trecută că United explorează un acord pentru Zirkzee, prioritatea fiind creșterea opțiunilor de atac pentru a-l sprijini pe Rasmus Hojlund, achiziționat vara trecută pentru 64 de milioane de lire sterline, și pentru a-l înlocui pe Anthony Martial, care a plecat. United îl vede pe Zirkzee ca având un set de abilități complementare față de Hojlund și fiind capabil să întărească gama de posibilități în atac.

O altă poziție importantă pentru United în această fereastră de transferuri este cea de fundaș central, cu o ofertă de 35 de milioane de lire sterline pentru Jarrad Branthwaite de la Everton deja depusă. De asemenea, sunt în discuții cu Bayern Munchen pentru Matthijs de Ligt, colegul internațional al lui Zirkzee.

În plus, United îl urmărește activ pe fundașul de la Lille, Leny Yoro, deși Real Madrid este considerat favorit pentru a-l semna pe tânărul de 18 ani.

Până în prezent, cea mai semnificativă mișcare a lui United în afara sezonului a fost decizia de a-l păstra pe Ten Hag ca antrenor după o revizuire la finalul sezonului a performanțelor sale. Portarul de rezervă Tom Heaton a semnat o prelungire a contractului pentru încă un an, în timp ce Benfica a activat opțiunea de cumpărare în acordul de împrumut pentru fundașul stânga Alvaro Fernandez.

Zirkzee și-a făcut debutul la echipa națională a Olandei sâmbătă, când aceștia au învins Turcia cu 2-1 în sferturile de finală ale Campionatului European. El a fost convocat târziu în echipa lui Ronald Koeman după ce olandezii au suferit mai multe accidentări înainte de turneu.

Cum s-ar putea integra la United?

United ar avea nevoie de un profil în atac pentru a ajuta pasele lungi ale portarului Andre Onana sau pasele diagonale ale lui Lisandro Martinez din apărare să fie mai eficiente în față.

Deși Hojlund a arătat semne de mișcare impresionantă și abilități de finalizare în sezonul său de debut din 2023-24 la Old Trafford — înregistrând 16 goluri și două pase decisive în 43 de apariții — nu a convins întotdeauna în rolul de atacant central sub conducerea lui Erik ten Hag, unde natura tranzițională a jocului lui United a impus adesea prea multe cerințe asupra sa.

Cu un partener precum Zirkzee, care este mai confortabil să coboare mai adânc și să se conecteze cu atacanții, Hojlund ar putea fi eliberat de povara de a înfrunta ambii fundași centrali și să-și folosească calitățile mai sus pe teren.

Pentru meciurile în care Ten Hag optează pentru un singur atacant, profilurile lor diferite înseamnă că va exista întotdeauna o alternativă disponibilă de pe bancă.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro