Skip to content

Mauricio Pochettino pleacă de la Chelsea!

Mauricio Pochettino a părăsit Chelsea de comun acord, după ce s-a întâlnit timp de două zile cu directorii sportivi Paul Winstanley și Laurence Stewart, precum și cu coproprietarul Behdad Eghbali.

Telegraph Sport poate dezvălui că Pochettino a fost de acord cu plecarea sa de la Chelsea marți dimineața târziu, după evaluarea de final de sezon a clubului, care a început luni.

Nu se crede că există niciun fel de sânge rău între Pochettino și Chelsea, care va începe imediat căutarea unui înlocuitor, urmând să fie vizat un antrenor tânăr și progresist.

Printre numele care ar putea fi luate în considerare se numără Sebastian Hoeness de la Stuttgart, Michel de la Girona, Kieran McKenna de la Ipswich Town, care a fost aliniat de Brighton, și Enzo Maresca de la Leicester City.

Pochettino s-a întâlnit la cină cu co-proprietarul Todd Boehly vinerea trecută, înainte ca, luni și marți, să petreacă câteva ore cu Winstanley și Stewart și să se întâlnească cu Eghbali.

Aceasta înseamnă că Pochettino părăsește Chelsea după un an din contractul de doi ani pe care l-a semnat vara trecută și este pe cale să încaseze o indemnizație semnificativă.

Plecarea lui Pochettino, care a fost descrisă ca fiind „amiabilă”, îl face pe acesta să fie al treilea antrenor principal permanent care își pierde postul sub proprietatea Clearlake Capital-Boehly, după Thomas Tuchel și Graham Potter.

Bruno Saltor a condus Chelsea timp de un meci în sezonul trecut, înainte ca Frank Lampard să asigure interimatul, ceea ce înseamnă că un total de cinci manageri au lucrat sub conducerea actualilor proprietari ai lui Chelsea în doi ani.

O serie de cinci victorii succesive la finalul acestui sezon a asigurat calificarea europeană pentru Chelsea sub conducerea lui Pochettino, care a dus clubul în finala Cupei Carabao și în semifinala Cupei Angliei.

Argentinianul a plecat cu capul sus și cu reputația intactă. Dar, în opinia principalelor figuri de pe Stamford Bridge, sezonul lui Chelsea, privit în ansamblu, nu a fost pe măsura așteptărilor din pre-sezon și a ridicat probleme precum lista paralizantă de accidentări.

Directorii sportivi Laurence Stewart și Paul Winstanley au declarat: „În numele tuturor celor de la Chelsea, dorim să ne exprimăm recunoștința față de Mauricio pentru serviciile sale din acest sezon. El va fi binevenit oricând înapoi pe Stamford Bridge și îi dorim toate cele bune în viitor în cariera sa de antrenor’.

Mauricio Pochettino a declarat: „Mulțumesc grupului de proprietari și directorilor sportivi de la Chelsea pentru oportunitatea de a face parte din istoria acestui club de fotbal. Clubul este acum bine poziționat pentru a continua să avanseze în Premier League și în Europa în anii următori’.

Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez și Sebastiano Pochettino au părăsit clubul împreună cu Mauricio.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro