Skip to content

Olympiacos Câștigă Conference League: Victorie Istorică împotriva Fiorentinei

Olympiacos Pireu Câștigă Conference League împotriva Fiorentinei cu 1-0 la Atena

Atena, Grecia – Echipa Olympiacos Pireu a triumfat în finala Conference League disputată la Atena, învingând formația italiană Fiorentina cu scorul de 1-0, după 120 de minute intense de joc. Marocanul El Kaabi, cel mai bun marcator al lui Olympiacos într-un sezon european, a înscris golul decisiv în minutul 116, cu o lovitură de cap din șase metri, la centrarea precisă a argentinianului Heze.

Primul Trofeu European pentru Olympiacos Pireu

Aceasta a fost prima finală europeană din istoria lui Olympiacos. Echipa greacă a început meciul în forță, având prima ocazie clară în minutul 4, când șutul lui Podence a fost respins de portarul Fiorentinei, Terraciano. Cinci minute mai târziu, Fiorentina a marcat un gol care a fost anulat pentru offside.

Intervenții Cheie ale Portarilor

Portarul elen, Tzolakis, a avut două intervenții cruciale în prima repriză. În minutul 20, a parat șutul lui Bonaventura din interiorul careului, iar un minut mai târziu, a blocat încercarea lui Gonzalez, menținând scorul egal. În minutul 25, Olympiacos a fost aproape de gol după o lovitură de colț, însă Terraciano a reținut mingea în doi timpi.

A Doua Repriză și Prelungirile

Partea secundă a meciului a fost marcată de prudență, cu puține ocazii de gol. Kouame de la Fiorentina a fost aproape de gol în minutul 70, dar Tzolakis a intervenit din nou decisiv. Zece minute mai târziu, Iborra de la Olympiacos a trimis cu capul alături.

În prelungiri, portarul Fiorentinei, Terraciano, a avut o intervenție spectaculoasă în minutul 96, respingând șutul lui Jovetic cu o mână. Tzolakis a continuat să fie un zid în poartă, salvând un șut periculos al lui Ikone în minutul 110.

Golul Decisiv al lui El Kaabi

Când totul părea să se îndrepte spre loviturile de departajare, în minutul 116, Heze a centrat de pe flancul stâng, iar El Kaabi a reluat cu capul pentru a marca al 11-lea său gol în nouă meciuri din campania Conference League. Astfel, Olympiacos a câștigat primul său trofeu european și a devenit prima echipă din Grecia care reușește această performanță.

Fiorentina Pierde a Doua Finală Consecutivă

Pentru Fiorentina, aceasta a fost a doua finală de Conference League pierdută consecutiv. În urmă cu un an, echipa italiană a fost învinsă de West Ham cu 2-1, după un gol primit în minutul 90.

Concluzie

Triumful lui Olympiacos Pireu în Conference League marchează o premieră istorică pentru fotbalul grec, iar El Kaabi devine eroul echipei cu golul său decisiv. Fiorentina va trebui să se recupereze după o altă finală dureroasă, dar spiritul lor competitiv promite multe pentru viitor.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro