Skip to content

Restructurari masive la Manchester United pentru a reduce costurile

Manchester United oferă personalului o săptămână pentru a decide asupra ofertei de „demisie” voluntară în masă

Angajații din afara echipei de fotbal a clubului Manchester United au fost invitați în masă să își dea demisia, într-un e-mail trimis marți după-amiază în tot clubul.

United le oferă angajaților doar șapte zile pentru a lua o decizie dacă doresc să își continue cariera la club.

Oferta se referă la toți angajații care nu sunt scouteri sau din staff-ul de joc și, prin urmare, îi afectează pe unii care lucrează la complexul de antrenament al clubului de la Carrington. Angajaților li s-a dat termen până la 5 iunie pentru a decide dacă acceptă ceea ce clubul descrie ca fiind o „demisie voluntară”, deși unii angajați, care au dorit să nu fie numiți pentru a discuta despre e-mailuri confidențiale, au susținut că seamănă mai degrabă cu un program de disponibilizare voluntară.

Sir Jim Ratcliffe – care și-a finalizat investiția minoritară în club în februarie – încearcă să reducă costurile lui United ca parte a procesului de restructurare care are loc în condițiile în care clubul pierde 42 de milioane de lire sterline (52,5 milioane de dolari), în ciuda faptului că înregistrează venituri globale sănătoase.

La începutul acestei luni, angajații lui United au fost informați în cadrul unei ședințe cu toți angajații de către Sir Jim Ratcliffe, proprietarul minoritar al clubului, că nu va mai fi permisă munca de acasă, iar e-mailurile ulterioare au insistat asupra faptului că personalul trebuie să se întoarcă la birou până la 1 iunie în toate locațiile, inclusiv în birourile clubului de pe Old Trafford și din Londra, precum și la baza de antrenament de la Carrington. Procesul de concediere reprezintă o oportunitate pentru angajați de a părăsi clubul dacă nu doresc să se conformeze cu munca de la birou, din motive personale sau profesionale, în timp ce reflectă, de asemenea, faptul că INEOS pare să încurajeze angajații care nu doresc să se integreze în cultura lor să plece de la locul de muncă.

United a cerut, de asemenea, oricărui angajat care a dorit să călătorească pentru finala Cupei FA de sâmbătă să plătească o subvenție de 20 de lire sterline pentru a face acest lucru.

INEOS încearcă să reducă numărul de angajați ai clubului de la peste 1.000, firma de consultanță, Interpath Advisory, angajată luna trecută pentru a revizui costurile de afaceri și operaționale în cadrul clubului.

United speră că economiile de costuri îi pot ajuta să se încadreze mai bine atât în reglementările financiare ale Premier League, cât și în cele ale UEFA, precum și să permită investiții mai mari în echipa de joc.

Membrilor personalului care au asistat la finala Cupei Angliei împotriva lui Manchester City pe stadionul Wembley li s-a cerut să contribuie la costurile de călătorie și nu li s-a oferit mâncare pentru această deplasare. În mod tradițional, personalului i s-a oferit un bilet gratuit, pe care l-a primit din nou.

Ratcliffe face schimbări radicale și a trimis recent un e-mail tuturor angajaților pentru a sublinia lipsa de ordine atât la Old Trafford, cât și la Carrington, descriind o zonă ca fiind „o rușine”.

Personalul a fost avertizat că performanțele slabe într-o organizație precum INEOS ar duce la anularea unor avantaje precum petrecerile de Crăciun, ceea ce implică faptul că așa ar putea funcționa și la United.

United a terminat sezonul pe locul opt – cea mai slabă poziție finală din era Premier League – dar s-a calificat pentru fotbalul european după ce a câștigat Cupa Angliei pe Wembley.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro