Skip to content

S-a stabilit programul Premier League pentru sezonul viitor

Noul Premier League începe în weekendul 16-17 august. Sezonul debutează sub luminile de pe Old Trafford vineri, 16 august.

Enzo Maresca se confruntă cu un început dificil la Chelsea, după ce a primit un meci pe teren propriu cu Manchester City în weekendul de deschidere al noului sezon din Premier League.

Calendarul 2024-25 a fost publicat în această dimineață, iar Chelsea o va găzdui campioana City pe Stamford Bridge, în cel mai bun meci al rundei inaugurale.

Arsenal o primește pe Wolves în weekendul de deschidere, dar apoi se confruntă cu un test timpuriu pentru a-și testa pretențiile la titlu, cu meciuri în deplasare la Aston Villa, Tottenham și Manchester City în primele cinci meciuri.

Tottenham va începe sezonul în deplasare la Leicester, în timp ce era Julen Lopetegui la West Ham va începe acasă cu Aston Villa.

În altă parte, în weekendul de deschidere, Brentford joacă cu Crystal Palace într-un derby la Gtech, iar Fulham înfruntă Manchester United pe Old Trafford.

Noul manager al lui Liverpool, Arne Slot, începe în deplasare la Ipswich.

După ce Chelsea joacă cu City, Albaștrii se confruntă cu Wolves în deplasare, Palace acasă, Bournemouth în deplasare și West Ham acasă.

Apoi vor avea meciuri pe teren propriu cu Brighton și Nottingham Forest, înainte de o serie dificilă la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, când vor juca cu Liverpool în deplasare, Newcastle acasă, Manchester United în deplasare și Arsenal acasă.

Primul derby din nordul Londrei al sezonului va avea loc pe stadionul Tottenham Hotspur în weekendul 14-15 septembrie, iar returul va avea loc pe Emirates Stadium în weekendul 14-15 ianuarie.

Prima etapă din Premier League:

Vineri, 16 august

Manchester United – Fulham (22:00)

Sâmbătă, 17 august

Ipswich Town – Liverpool (14:30)

Arsenal – Wolverhampton (17:00)

Everton – Brighton (17:00)

Newcastle United – Southampton (17:00)

Nottingham Forest – Bournemouth (17:00)

West Ham United – Aston Villa (19:30)

Duminică, 18 august

Brentford – Crystal Palace (16:00)

Chelsea – Manchester City (18:30)

Luni, 19 august

Leicester City – Tottenham (22:00)

 

DATE CHEIE ȘI DERBY-URI DIN PREMIER LEAGUE 2024-25
Primul derby din nordul Londrei al sezonului (datele și orele pot suferi modificări din cauza programării televiziunilor) va avea loc pe 14 septembrie, când Arsenal o va vizita pe Tottenham, urmând ca returul de pe Emirates Stadium să fie programat pe 14 ianuarie. Derby-urile de pe Merseyside dintre Liverpool și Everton, primul având loc pe Goodison Park, sunt în calendar pentru 7 decembrie și 2 aprilie.

City și United se vor înfrunta pe 14 decembrie – pe Etihad – și pe 5 aprilie, în timp ce Nottingham Forest și Leicester își vor reaprinde rivalitatea din East Midlands pe 26 octombrie pe King Power Stadium și pe 10 mai pe City Ground.

Prima confruntare a lui Arsenal cu City sosește mai devreme, pe 21 septembrie, iar Liverpool primește pe 31 august vechea adversară Manchester United. Chelsea merge pe Anfield pe 19 octombrie și pe Old Trafford câteva săptămâni mai târziu, pe 2 noiembrie.

Perioada aglomerată de sărbători îi entuziasmează întotdeauna pe suporteri, iar în acest sezon Chelsea va înfrunta vecinii din vestul Londrei, Fulham, în Boxing Day. În altă parte, Ipswich este așteptată la Arsenal, Everton merge la Manchester City, United se deplasează la Wolves, Liverpool primește pe Leicester și Newcastle se întâlnește cu Aston Villa.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro