Skip to content

Timo Werner ramane inca un sezon la Tottenham

Tottenham Hotspur a purtat discuții pentru prelungirea contractului de împrumut al lui Timo Werner la gigantul din Premier League până în vara anului 2025, RB Leipzig acceptând acum aceste condiții.
Tottenham Hotspur a acceptat o clauză de opțiune de cumpărare de 15 milioane de lire sterline atunci când l-a readus pe fostul atacant al lui Chelsea, Timo Werner, în Anglia, în iarnă. Clauza va rămane valabilă si pentru noul contract de împrumut.

De atunci, însă, Spurs a ales să prelungească acel acord temporar în loc să îl transforme într-unul permanent. Cu Werner sub contract la Leipzig până în 2026, este posibil să fi existat unele rezerve cu privire la concluzia la care va ajunge gruparea deținută de Red Bull.

Marți, Leipzig a acceptat termenii înaintați de Tottenham. Prin urmare, Werner va rămâne în capitală până în 2025, decizia privind viitorul său pe termen lung fiind pusă deocamdată pe tapet.

Tottenham a acceptat să-l păstreze pe Timo Werner, împrumutat de RB Leipzig

În ciuda faptului că și-a văzut campania din Premier League scurtată de o accidentare – și în ciuda faptului că a marcat doar de două ori în 13 meciuri din Premier League – consensul este că Werner a făcut o treabă destul de respectabilă sub comanda lui Postecoglou.

Adus în timpul absenței lui Heung-Min Son în Cupa Asiei și ca urmare a indisponibilității lui Manor Solomon, viteza și intensitatea lui Werner pe flancul său l-au făcut destul de integrant în sistemul lui Postecoglou, contribuind în mod impresionant la o remiză 2-2 la Man United și la o victorie cu 4-0 împotriva lui Aston Villa.

Fostul antrenor al lui Celtic a indicat, între timp, că ar fi dornic să continue să lucreze cu Werner și în 2024/25.

„Timo, am semnat până la sfârșitul sezonului sub formă de împrumut”, a declarat Postecoglou în urmă cu câteva săptămâni, via ESPN. „Și el face parte din această strategie pentru a vedea ce trebuie să facem în vară și putem face acest lucru. Vor fi și alte goluri și unde se încadrează Timo în această strategie? Avem un plan în vigoare, iar asta a fost indiferent. Cred că a fost foarte bun pentru noi. A venit într-un moment foarte important în ianuarie, când Sonny (Son Heung-Min) a fost plecat (la Cupa Asiei), apoi Richy (Richarlison) s-a accidentat. Ne lipsea în zonele largi. Venirea lui a fost foarte utilă pentru noi și cred că a avut un impact. Dar, în mintea mea, pentru a lua aceste decizii definitive, mai întâi am nevoie de o anumită claritate cu privire la ceea ce avem aici”.

Spurs vrea să facă noi transferuri în atac
Tottenham este în continuare interesată de Antonio Nusa, o altă țintă din ianuarie, starul celor de la Club Brugge. Nusa, însă, se simte mai confortabil pe dreapta, în timp ce Werner a jucat exclusiv pe stânga la Spurs.

Totuși, niciunul dintre cei doi jucători nu este deosebit de prolific, iar un atacant central natural este, de asemenea, pe lista de dorințe de vară a celor de la North London. Santiago Gimenez – un câștigător Eredivisie sub conducerea lui Arne Slot la Feyenoord în 2023 – este principala țintă pentru a ocupa locul numărul nouă în echipa lui Postecoglou.

În ciuda unei perioade dificile de formă de la începutul anului, Gimenez a încheiat totuși cea mai recentă campanie cu 23 de goluri în Eredivisie și 26 în toate competițiile.

Werner, prin urmare, este probabil să fie prima dintre numeroasele transferuri convenite în timpul a ceea ce ar putea fi o vară aglomerată la Tottenham.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro