Skip to content

Toni Kroos si-a anuntat retragerea din fotbal!

Starul german al lui Real Madrid a luat decizia de a se retrage din fotbal dupa Campionatul European din aceasta vara, care se va disputa in tara natala.

Toni Kroos a vorbit în podcastul său despre decizia de a-și încheia cariera în vară:

„Chiar m-am gândit mult timp, foarte, foarte mult timp, iar în ultimele zile am ajuns la o convingere, și anume că acest sezon, acest sezon minunat, al zecelea sezon cu Real, va fi și ultimul meu sezon cu Real. Iar pentru cei care au fost foarte atenți la ceea ce am spus în ultimii ani, s-ar putea să fi întâlnit de câteva ori afirmația că, pentru mine, singura opțiune este să-mi închei cariera la Real Madrid.”

„Și dacă puteți pune cap la cap doi și doi, știți acum că ultimul meu sezon la Real înseamnă și că vara aceasta va fi sfârșitul. Sfârșitul cu Real, sfârșitul cu fotbalul. Să te gândești mult timp la asta, așa cum îmi dau seama acum, este semnificativ mai ușor decât să o spui cu voce tare. Când spui ceva singur și stai aici cu pielea de găină, atunci trebuie să fie ceva special.”

„Iar când ai început să joci fotbal la vârsta de șase ani și ai reușit să continui până la 34 de ani, mai ales când fotbalul a fost întotdeauna punctul central, este pur și simplu o decizie foarte, foarte importantă și de aceea nu se rostogolește atât de ușor pe limbă astăzi. Dar decizia a fost luată și acum pot înțelege sentimentul de a fi foarte fericit pe de o parte și foarte trist pe de altă parte.”

 

Scrisoarea lui Toni Kroos către fanii lui Real Madrid: „Așa cum am spus întotdeauna: Real Madrid este și va fi ultimul meu club”.

„17 iulie 2014 – ziua în care am fost prezentat la Real Madrid, ziua care mi-a schimbat viața. Viața mea ca fotbalist – dar mai ales ca persoană. A fost începutul unui nou capitol la cel mai mare club din lume. După 10 ani, la finalul sezonului, acest capitol se încheie. Nu voi uita niciodată acel moment de succes insolent! Aș dori să le mulțumesc în mod special tuturor celor care m-au primit cu inima deschisă și au avut încredere în mine. Dar mai ales aș vrea să vă mulțumesc vouă, dragi madrileni, pentru afecțiunea și dragostea voastră din prima zi până în ultima. În același timp, această decizie înseamnă că cariera mea de fotbalist activ se va încheia în această vară, după Campionatul European”.

„Sunt fericit și mândru, că în mintea mea am găsit momentul potrivit pentru decizia mea și că am putut să o aleg singur. Ambiția mea a fost întotdeauna să îmi închei cariera la nivelul maxim al performanței mele. De acum încolo există un singur gând conducător: a por la 15!!!! HALA MADRID Y NADA MAS!”.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro