Skip to content

Turcia castiga cu 3-1 in fata Georgiei

Naționala Turciei a început cu dreptul Campionatul European din Germania și a reușit să obțină trei puncte din confruntarea cu Georgia, pe care a învins-o cu scorul de 3-1, într-un meci din cadrul grupei F.

Turcia şi Georgia au abordat cu mare ambiţie meciul direct şi au oferit un spectacol frumos. Aflată la debutul la un turneu final, formaţia georgiană a trecut rapid peste tracul de început şi a dat o replică foarte bună adversarei, mult mai experimentată.

S-a jucat pe contre, au existat ocazii mari, dar şi un gol anulat de VAR, în contul Turciei, pentru un offside la Kenan Yildiz. Dacă ar exista o balanţă a jocului, prima repriză a aparţinut Turciei, dar la o diferenţă destul de mică, dar surpriza mare este formaţia antrenată de francezul Willy Sagnol. Mert Muldur minutul 25 şi Mikautadze 32 au marcat golurile primei reprize.

În partea a doua contrele au devenit şi mai violente, sportivii au alergat ca la maraton. Ocaziile de poartă au curs în ambele sensuri, în minutul 65 Arda Guler, şut superb de la distanţă, direct în vinclu, a adus Turcia în avantaj.

Finalul a aparţinut Georgiei, care a atacat în prelungiri inclusiv cu portarul, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Profitând de pustiul din jumătatea georgiană, pe contraatac, Akturkoglu a punctat în poarta goală în minutul 97.

Arda Guler a primit trofeul UEFA Man of the Match.

Au marcat Muldur 25′, Guler 65′, Akturkoglu 90+7’/Mikautadze 32′

Turcia: Gunok – Muldur(Celik 86′), Akaydin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan(Demiral 79′), Calhanoglu(Ozcan 90+2′) – Guler(Yazici 79′), Kokcu, Yildiz(Akturkoglu 85′), B. A. Yilmaz
Rezerve: Bayindir, Akgun, Cakir, Kaplan, Kilicsoy, Tosun, Yildirim, Yokuslu, Yuksek
Selecționer: Vincenzo Montella

Georgia: Mamardashvili – Kverkvelia(Zivzivadze 85′), Kashia, Dvali – Kakabadze, Kochorashvili, Mekvabishvili(Altunashvili 89′), Chakvetadze(Davitashvili 74′), Tsitaishvili(Lochoshvili 74′) – Mikautadze, Kvaratskhelia
Rezerve: Gugeshashvili, Gvelesiani, Kiteishvili, Kvekveskiri, Kvitalia, Lobjanidze, Shengelia, Sigua, Tabidze,
Selecționer: Willy Sagnol

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro