U Cluj, victorie cu scandal cu Rapid
Universitatea Cluj a obținut o victorie dramatică în fața Rapidului, scor 2-1, într-un meci intens disputat în etapa a 24-a a Superligii. Partida a fost marcată de un joc fizic, momente tensionate și decizii contestate, consolidând astfel poziția ardelenilor în fruntea clasamentului. Cu acest succes, echipa clujeană își asigură matematic prezența în play-off, în timp ce Rapid tremură pentru locul 6.
Start în forță pentru U Cluj
Universitatea Cluj a început meciul cu o determinare evidentă, punând presiune pe apărarea giuleșteană încă din primele minute. Dominarea lor s-a concretizat rapid printr-un gol marcat de Lucas Masoero în minutul 20, după o reluare precisă cu capul sub transversală, în urma unei faze fixe bine executate. Acest start fulminant a demonstrat ambiția ardelenilor de a rămâne în fruntea clasamentului și de a deveni o candidată veritabilă la titlu.
Rapid revine în joc
După o jumătate de oră de joc, Rapid a reușit să echilibreze partida. Universitatea Cluj a avut momente de relaxare, iar giuleștenii au profitat. După o pasă excelentă a lui Mattias Kait, mijlocașul Tobias Christensen a înscris cu un șut precis în minutul 35, restabilind egalitatea. Golul a revigorat moralul giuleștenilor, care au început să construiască mai multe acțiuni periculoase. Totuși, problemele Rapidului au fost evidente, echipa nereușind să își mențină ritmul ridicat pe întreaga durată a partidei.
Lupta tactică și momentele cheie
Ambele echipe au încercat să se impună prin faze fixe, acestea generând cele mai mari ocazii de gol. Pe lângă reușita lui Masoero, U Cluj a mai avut câteva șanse importante, punând presiune pe defensiva Rapidului. De partea cealaltă, giuleștenii au replicat cu centrări periculoase și incursiuni rapide, însă lipsa unui atacant central eficient s-a resimțit.
Portarul Marian Aioani a avut câteva intervenții salvatoare pentru Rapid, inclusiv la o reluare periculoasă a lui Thiam. Totuși, în minutul 80, după un corner bine executat de Simion, Mamadou Thiam a reușit să înscrie, aducând din nou U Cluj în avantaj. Această reușită a fost decisivă, afectând moralul Rapidului.
Controversele și nervii întinși
Finalul meciului a fost marcat de un moment controversat în minutul 84, când Van der Werff l-a călcat accidental pe Manea în careu. Rapid a solicitat penalty, însă arbitrajul și VAR-ul nu au intervenit. Această decizie l-a înfuriat pe antrenorul Marius Șumudică, care a cerut explicații vehemente la finalul partidei. De asemenea, antrenorul Rapidului a avut un schimb de replici tensionat cu brigada de arbitrii și oficialii Universitații Cluj.
Marius Sumudica la flash-interviu și conferința de presă
Victoria obținută de Universitatea Cluj confirmă statutul echipei ca pretendentă la titlu. Ardelenii au arătat că pot lupta pentru locul 1, însă mai au aspecte de îmbunătățit, precum cursivitatea jocului ofensiv și fragilitatea flancului drept.
De cealaltă parte, Rapid se află într-un moment dificil, având nevoie urgentă de puncte pentru a-și asigura prezența în play-off. Lipsa unui atacant central eficient și ezitările defensive rămân principalele probleme ale echipei lui Șumudică.
Au marcat: Lucas Masoero 20′, Mamadou Thiam 79′ / Tobias Christensen 35′
Echipele de start
Universitatea Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, Van der Werff, Chipciu – Simion, Artean – Bota, Nistor, Bic – Thiam
Rezerve: Lefter, Oancea, Mitrea, Briz, D. Codrea, Rață, Oaidă, Silaghi, Opriș, Bettaieb, D. Moldovan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Rapid: Aioani – Manea, Ciobotariu, Pașcanu – Onea, Christensen, Kait, Borza – Micovschi, Burmaz, Dobre
Rezerve: Stolz, Săpunaru, Bădescu, Braun, Vulturar, Grameni, Gojkovic, Emmers, R. Pop, N’Jie, Briciu
Antrenor: Marius Șumudică
Rezumat video
Remiză albă în duelul dintre Botoșani și Sepsi
Primul meci al zilei din Superligă s-a încheiat cu un scor alb, 0-0, într-o partidă disputată între FC Botoșani și Sepsi. Rezultatul nu avantajează niciuna dintre echipe, Botoșani rămânând pe penultimul loc al clasamentului, iar Sepsi pierzând ocazia de a urca provizoriu în zona play-off-ului.
Ocazii ratate și un joc fragmentat
Meciul a încėput cu o fază ciudată, Hervin Ongenda primind un cartonaș galben pentru împiedicarea unei lovituri libere. Botoșani a părut mai insistentă în debutul partidei, iar Zoran Mitrov a reușit să marcheze, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, după o verificare VAR de patru minute.
Sepsi a avut o mare ocazie prin Oberlin în minutul 26, dar șutul său a lovit bara. Gazdele au continuat să atace, dar ratările lui Enzo Lopez și Cîmpanu au menținut scorul egal.
Decizii controversate și o gafă a arbitrului
Prima repriză s-a încheiat cu un moment hilar, arbitrul Vlad Baban fluierând finalul reprizei cu un minut mai devreme, determinând jucătorii să se întoarcă pe teren pentru ultimele 60 de secunde, spre amuzamentul și nemulțumirea spectatorilor.
Botoșani insistă, Sepsi nu profită de superioritate
Repriza a doua a avut un scenariu similar, cu Botoșani dominând, dar nereușind să-l învingă pe portarul Gyenge, care a intervenit salvator la șutul lui Cîmpanu din minutul 49.
Momentul decisiv a venit în minutul 68, când Andrei Miron de la Botoșani a fost eliminat direct pentru o intrare imprudentă asupra lui Oberlin. Cu un om în plus, Sepsi nu a reușit să profite, ba chiar a fost presată de gazde.
Friday Adams a impresionat cu un dribling spectaculos în minutul 73, dar finalizarea sa a fost dezamăgitoare. Pe final, niciuna dintre echipe nu a mai forțat victoria, iar scorul a rămas 0-0.
Remiza nu ajută pe nimeni: Botoșani continuă să fie în zona retrogradă, iar Sepsi ratează o oportunitate importantă de a intra în lupta pentru play-off. Ambele echipe trebuie să îmbunătățească jocul ofensiv pentru a spera la obiective mai ambițioase în etapele viitoare.
Echipele de start
FC Botoșani: Anestis – Friday, Sadiku, Miron, Pavlovic – Papa, Aldair – Cîmpanu, Ongenda, Mitrov – Lopez
Rezerve: Bodișteanu, Celea, Florescu, D. Gabriel, Matricardi, Mouaddib, Pănoiu, Pap, Petro, Șeroni, Țigănașu
Antrenor: Leo Grozavu
Sepsi: Gyenge – Haruț, Ninaj, Simic, Fl. Ștefan – El Sawy, Mino, Skorup, Dumitrescu – Oberlin, Matei
Rezerve: Babunski, M. Coman, Ghimfus, Mailat, Neskovic, Niczuly, Oroian, Siger, Tamas
Antrenor: Valentin Suciu
Rezumat video
Oțelul – Gloria Buzău 2-1. Oțelul obține prima victorie cu Ovidiu Burcă pe bancă
Start fulminant pentru Oțelul
Oțelul a încēput în forță meciul de la Galați, reușind să deschidă scorul încă din minutul 7. Maciel a fost omul potrivit la locul potrivit, finalizând din apropiere centrarea excelentă trimisă de Miguel Silva.
Bani a fost aproape să dubleze avantajul echipei sale în minutul 28, într-un moment de mare pericol la poarta Gloriei Buzău, dar un fundaș advers a reușit să devieze balonul în corner, menținând scorul la un singur gol diferență.
Gloria egalează la ultima fază a reprizei
Gloria Buzău a reușit să revină pe tabelă chiar într-un moment critic, în prelungirile primei reprize. Budescu a fost din nou omul-cheie, trimițând un șut superb din lovitură liberă de la 30 de metri, obligându-l pe Iustin Popescu să intervină salvator. Totuși, faza a continuat cu un corner executat periculos de Budescu, iar defensiva Oțelului nu a reușit să respingă mingea suficient de departe. Jipa a profitat de haosul din careu, șutând decisiv din apropiere pentru a restabili egalitatea.
Maciel, omul decisiv pentru Oțelul
Repriza a doua a început cu Gloria având inițiativa. Budescu a mai încercat o execuție spectaculoasă din lovitură liberă, într-o poziție asemănătoare cu cea din prima repriză. Deși șutul său a fost bine plasat, Popescu a intervenit din nou salvator.
Deși oaspeții au părut mai periculoși în prima parte a reprizei secunde, Oțelul a reușit să dea lovitura. Maciel, întreaga seară în formă excelentă, a luat o acțiune pe cont propriu și l-a driblat elegant pe Cestor, fundașul Gloriei, pentru a finaliza cu un șut puternic, din apropiere. Execuția sa din minutul 71 a dus scorul la 2-1 pentru Oțelul, declanșând bucuria suporterilor de pe stadion.
Gloria nu a mai avut resurse pentru egalare
După golul de 2-1, Gloria Buzău a presat puternic, cu Budescu orchestrând fazele ofensive. Centrările lui Costică au fost periculoase, dar colegii săi din atac nu au reușit să concretizeze ocaziile. Oțelul a rezistat până la final și a obținut o victorie extrem de importantă, prima sub comanda lui Ovidiu Burcă.
Au marcat: Frederic Maciel 7′, 71′ / Alexandru Jipa 45+2′
Echipele de start
Oțelul Galați: I. Popescu – Zhelev, Cisse, Stevanovic, Miguel Silva – A. Bani, Joao Lameira, N. Roșu, R. Tănasă – Teles, Maciel
Rezerve: Bozoancă, M. Cojocaru, Angha, A. Stan, Hofman, Zivulic, A. Burcea, S. Rus, D. Maftei
Antrenor: Ovidiu Burcă
Gloria Buzău: D. Lazar – Ciranni, Pineda, Cestor, D. Dumitrașcu – Saveljevs, D. Albu – Ișfan, Tavares, A. Jipa – Budescu
Rezerve: Greab, Răilean, Turda, Dobrosavlevici, Gustavo, Araujo, L. Mihai, Pîrvulescu, Tescan
Antrenor: Eugen Neagoe
Rezumat video
Clasament Superliga
Program si rezultate etapa 24