Skip to content

Universitatea Craiova a pierdut primul amical din Austria

Universitatea Craiova pierde primul amical al verii în Austria: Mitriță se accidentează, Pafos câștigă cu 2-1

Universitatea Craiova a suferit o înfrângere în primul meci amical al verii din Austria, pierzând cu 1-2 în fața echipei cipriote Pafos. Echipa antrenată de Costel Gâlcă (52 de ani) a fost condusă de la margine de Alexandru Mitriță (29 de ani), însă vestea proastă pentru olteni a venit odată cu accidentarea acestuia în prima repriză.

Craiova a deschis rapid scorul în minutul 6, printr-o reușită a lui Elvir Koljic (28 de ani), care a concretizat o pasă oferită de Alexandru Crețu (32 de ani) în urma unei acțiuni școală. Bucuria oltenilor a fost însă de scurtă durată, deoarece ciprioții au egalat doar câteva minute mai târziu. Pentru Pafos a evoluat și românul Vlad Dragomir (25 de ani), fost jucător la Arsenal U23.

În minutul 11, Pafos a egalat cu un șut puternic de la marginea careului. La scurt timp după acest gol, Alexandru Mitriță, considerat cel mai valoros jucător al Craiovei în sezonul recent încheiat, a fost lovit de un adversar și a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. Costel Gâlcă l-a înlocuit imediat cu Lyes Houri (28 de ani). Pafos a continuat să domine jocul și să creeze ocazii mari de gol, în timp ce defensiva Craiovei, condusă de fundașul central Maldonado, a încercat să acopere erorile comise de Ștefan Vlădoiu (25 de ani).

În repriza a doua, Costel Gâlcă a făcut mai multe schimbări, folosindu-l pe Alexandru Crețu pe postul de fundaș central pentru aproximativ 15 minute, deși acesta este mijlocaș central de meserie. În minutul 81, Pafos a preluat conducerea printr-un șut în forță al lui Patrick Twumasi de la 17 metri. Pentru Craiova a debutat și Carlos Mora, ultimul sosit în echipă.

Universitatea Craiova (prima repriză): L. Popescu – Vlădoiu, Maldonado, Bușe, Benga – Crețu, Petculescu – Bană, Mitriță (’16, Houri), Ivan – Koljic.

Universitatea Craiova (repriza a doua): Silviu Lung jr. – Gașpăr, Crețu (’60, Zajkov), Badelj, Ndong – M. Căpățână, Lăpădătescu – David Barbu, Houri (’79, Ninaci), Danciu – Markovic (’69, Mora).
Rezerve neutilizate: Matei Goga, David Lazar
Antrenor: Costel Gâlcă

Pafos: Michael Neofytos – Matias Melluso, Josef Kvida, David Goldar, Bruno Felipe Souza da Silva, Jairo Macedo da Silva, Jair Diego Alves de Brito, Onni Simonpoika Valakari, Diogo Rovaris Dalligna, Pedro Henrique Rocha, Joao Pedro Araujo Correia.

Rezerve: Nitai Greis, Antonio Cikac – Patika Glebs, Kevin Monteiro, Kostas Pileas, Neofytos Ioannou, Michael Demetris, Kelasov Platon, Muamer Tankovic, Christos Evzona, Moustapha, Patrick Twumasi, Vlad Mihai Dragomir, George Kalotas.
Antrenor: Juan Carlos Carcedo Mardones (Spania).

Meciul a oferit oportunitatea lui Gâlcă de a evalua forma și pregătirea echipei sale, în ciuda rezultatului nefavorabil și accidentării lui Mitriță, aspecte ce vor trebui abordate înaintea startului oficial al sezonului. Căpitanul Nicușor Bancu (participă la EURO2024) si Vladimir Screciu (accidentat) nu fac parte din lotul lui Costel Gâlcă pentru cantonamentul din Austria.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro