Skip to content

Uruguay castiga la 4-2 penalty-uri in fata Braziliei

Uruguay învie spiritul luptător și elimină Brazilia la penalty-uri

Împotriva tuturor pronosticurilor, Uruguay a reușit o performanță remarcabilă, învingând Brazilia la loviturile de departajare cu scorul de 4-2, în ciuda faptului că au jucat cu un om în minus. Această victorie dramatică le-a adus calificarea în semifinalele Copa America pentru prima dată în ultimii 13 ani, unde vor întâlni Columbia.

Uruguay-Columbia semifinala Copa America 2024
Uruguay si Columbia se vor infrunta in semifinala Copei America 2024

Cu un loc în semifinale pe masă și cu istoricul celor două echipe ce promitea un meci plin de goluri, publicul din Sin City aștepta un adevărat spectacol pe teren. Însă natura strânsă a întâlnirii a transformat fiecare pasă într-o luptă aprigă, iar prima ocazie majoră a aparținut brazilienilor după mai bine de 30 de minute.

La scurt timp după ce Darwin Nunez a ratat o lovitură de cap, Raphinha a avut o ocazie imensă, dar Sergio Rochet a intervenit salvator. Portarul de la Internacional a fost esențial în menținerea echipei sale în joc, cu intervenții decisive, inclusiv în prelungiri, când a respins încă o dată un șut al lui Raphinha. Astfel, prima repriză s-a încheiat fără goluri.

În cea de-a doua repriză, tensiunea a crescut considerabil. După ce Federico Valverde a tras primul șut pe poartă pentru Uruguay de la distanță, stadionul Allegiant a simțit adrenalina ultimelor 30 de minute. Totuși, când Uruguay părea că a preluat controlul jocului, Brazilia a primit un impuls major. Nahitan Nandez a fost eliminat în urma unei revizuiri VAR pentru o intrare dură asupra lui Rodrygo, lăsând Uruguayul în zece oameni pentru finalul meciului.

Deși Brazilia a avut avantajul numeric, nu a reușit să profite, niciuna dintre echipe nereușind să înscrie în prelungiri. Astfel, pentru a treia oară în patru sferturi de finală ale Copa America, meciul s-a decis la loviturile de departajare.

Uruguay, care a fost eliminată de două ori consecutiv în această fază a competiției la penalty-uri, a reușit să își învingă demonii. Brazilia a început prost, cu ratarea lui Eder Militao, iar Uruguay a marcat primele trei lovituri de pedeapsă. Decisiv a fost șutul lui Manuel Ugarte, care a adus victoria după ce Douglas Luiz a lovit bara.

Astfel, Brazilia nu a reușit să ajungă în semifinale pentru prima dată în trei turnee consecutive, iar Uruguayul merge mai departe pentru a înfrunta Columbia. Această victorie simbolizează spiritul de luptă și reziliența echipei uruguayene, care a demonstrat că, în fotbal, orice este posibil atunci când se joacă cu inimă și determinare.

Sergio Rochet a fost numit Superior Player of the Match de catre CONMEBOL.

Echipele de start

Uruguay (4-3-3) Rochet; Nandez, R. Araujo(Gimenez 33′), M. Olivera, Vina(Caceres 46′); Valverde, Ugarte, de la Cruz(Bentancur 66′); Pellistri(Varela 77′), Nunez(De Arrascaeta 77′), M. Araujo.
Rezerve: Mele, Israel, Olaza, Marichal, Rodriguez, Martinez, Suarez, Canobbio, Ocampo, C. Olivera.
Selecționer: Marcelo Bielsa

Brazil (4-3-3) Alisson; Danilo, Marquinhos, Eder Militao, Arana; Joao Gomes(Andreas Pereira 82′), Bruno Guimaraes(Evanilson 87′), Lucas Paqueta(Douglas Luiz 82′); Raphinha(Savio 82′), Endrick, Rodrygo(Martinelli 87′).
Rezerve: Rafael Monteiro, Bento, Wendell, Gabriel, Bremer, Yan Couto, Lucas Beraldo, Ederson Silva, Pepe
Selecționer: Dorival Junior

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro