Skip to content

Xavi demis de Barcelona, Hansi Flick noul antrenor

FC Barcelona a anunțat vineri că îl demite pe Xavi Hernandez din funcția de antrenor, la doar patru săptămâni după ce l-a confirmat în funcție pentru sezonul 2024-25. Xavi a fost demis de Joan Laporta după o întâlnire ce a avut loc între oameni importanți din conducerea Barcelonei în decursul zilei de 24 mai, potrivit anunțului oficial al Barcelonei. Decizia președintelui este surprinzătoare după ce pe 25 aprilie anunțase, într-o conferință de presă, că Xavi va continua sezonul viitor.

Întâlnirea a avut loc la Ciutat Esportiva Joan Gamper și la ea au mai participat vicepreședintele sportiv Rafa Yuste, directorul sportiv Anderson Luís de Souza, Deco, Òscar Hernández și Sergio Alegre. Punctul de cotitură pentru Laporta a fost anunțul făcut de Xavi înainte de meciul de joia trecută cu Almeria, în care a spus că va fi imposibil pentru Barcelona să concureze cu Real Madrid și cu marile cluburi din Europa în timp ce se află încă în criză financiară. Tensiunile nu au scăzut deloc din momentul anunțului, iar discuțiile din media au avut ca subiect demiterea inevitabilă a lui Xavi până la sfârșitul sezonului. Pentru Laporta, aceasta este o problemă foarte personală. El a fost într-o adevărată luptă pentru a readuce clubul pe o bază financiară solidă de când a recâștigat președinția de la Jose Maria Bartomeu în 2021.

Antrenorul german de 59 de ani, Hansi Flick, va semna in urmatoarele ore contractul cu Barcelona, un contract pana in 2026. Flick a refuzat mai multe oferte in ultimul timp de la echipe din Premier League si chiar de la fosta sa echipa, Bayern Munchen. Flick va avea un salariu de 5.5 milioane de euro pe sezon, cu aproximativ 3 milioane mai putin decat avea Xavi.

Quique Sánchez, managerul Sevillei a avut o reactie la conferinta de presa inaintea ultimei etape din La Liga, dupa ce a fost anuntata despartirea de Xavi: „N-ar trebui să spun asta… dar cât de rău își tratează Barcelona legendele. Ce serie proastă. Probabil că este o serie proastă, dar ce serie proastă. Ce serie proastă. Cu Koeman, cu Messi, cu Xavi acum, cât de rău. Mi-aș dori ca cluburile să-și trateze legendele bine, fantastic de bine. Asta ar fi fantastic. Aceasta este o moștenire de legătură de la manageri către fani. Asta se leagă foarte mult. Să tratezi bine legendele.”

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro