Skip to content

A inceput EURO 2024! Germania a invins Scotia cu 5-1

Germania a învins-o cu 5-1 pe Scoția într-una dintre cele mai lipsite de suspans partide inaugurale ale unui turneu final de Campionat European. Nemții au jucat ce și cât a trebuit, dar adversarii lor au arătat ca o echipă din lumea a doua a fotbalului.

Scoțienii i-au respectat prea mult pe nemți. Mai aveau puțin și le întindeau covorul roșu spre poarta lui Gunn. În prima repriză, au putut fi numărate pe degetele de la o singură mână situațiile în care insularii au trecut de mijlocul terenului. De partea cealaltă, germanii au arătat că sunt buni. Cât de buni, vom vedea în jocurile următoare, pentru că acest „test” nu a fost deloc relevant.

Wirtz, Musiala și Havertz (din penalty) au marcat golurile primei reprize, la finalul căreia scoțianul Porteous a primit cartonașul roșu. În repriza a doua a fost un fel de „la mălai”. S-a jucat la o singură poartă. Echipa gazdă a presat, dar nu s-a mai concentrat, marcând numai două goluri. Lipsa de concentrare a dus și la autogolul lui Rudiger.

„No Scotland, no party”, a fost deviza cu care au venit la acest turneu final fotbaliștii din țara whisky-ului. Corect! Poate că nemții nu ar fi petrecut dacă ar fi avut altă adversară. Norvegia lui Haaland și Odegaard, echipa „lăsată acasă” de scoțieni în urma preliminariilor, probabil că ar fi jucat mai mult fotbal. Dar să lăsăm la o parte poveștile cu „dacă” și cu „parcă”, pentru că avem de anunțat o certitudine: după mulți ani, Germania are din nou un „nouar” adevărat. Este vorba despre Fullkrug.

Jamal Musiala a fost desemnat jucătorul meciului.

GERMANIA vs SCOȚIA 5-1

Au marcat: Wirtz (10′), Musiala (19′), Havertz (45+1′ – penalty), Fullkrug (68′), Can (90+3′)/ Rudiger (87′ – autogol)

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich (Gross 46′), Kroos (Can 80′) – Musiala (Muller 74′), Gundogan, Wirtz (Sane 63′) – Havertz (Fullkrug 63′)

Scoția: Gunn – Ralston, Porteous, Hendry, Tierney (McKenna 77′), A. Robertson – McGinn (McLean 67′), McTominay, McGregor (Gilmour 67′), Christie (Shankland 82′) – Che Adams (Hanley 46′)

În a doua zi a Euro 2024, pe 15 iunie, sunt programate următoarele meciuri:

  • Ungaria vs Elveția (ora 16:00)
  • Spania vs Croația (ora 19:00)
  • Italia vs Albania (ora 22:00)

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro