Skip to content

Brentford a ajuns la un acord cu Leeds pentru Archie Gray

Archie Gray este gata să efectueze vizita medicală la Brentford, după ce a acceptat termenii personali pentru a se alătura clubului din vestul Londrei de la Leeds United, dupa cum a anuntat in exclusivitate jurnalistul The Athletic, David Ornstein.

O serie de echipe din Premier League și alte echipe europene l-au urmărit pe mijlocașul în vârstă de 18 ani, însă Brentford a manevrat în cea mai puternică poziție și lucrează acum pentru a încheia o afacere.

Dacă totul merge conform planului din partea jucătorului, este de așteptat ca Brentford să ajungă la un acord cu Leeds pentru o sumă în jur de 35 de milioane de lire sterline.
Interesul persistă din alte părți, iar Leeds nu se resemnează nici ea să piardă un talent atât de bine cotat, deși situația lor financiară s-ar putea să nu le lase de ales decât să sancționeze cu reticență plecarea lui.

Internaționalul englez sub 21 de ani s-a bucurat de o campanie revoluționară cu Leeds în sezonul trecut – cu 28 de apariții în toate competițiile – și a fost un obișnuit, atât la mijlocul terenului, cât și pe postul de fundaș dreapta, echipa lui Daniel Farke ajungând în finala play-off-ului.

El este sub contract la Elland Road până în 2028. Contractul precedent al lui Gray cu clubul urma să expire în 2025, dar el a semnat o prelungire de trei ani în ianuarie.
Gray a trecut prin academia  clubului și a fost selecționat în prima echipă din Premier League la vârsta de 15 ani de fostul manager Marcelo Bielsa.
El a fost numit pe bancă de încă cinci ori în 2021-22, fără să apară, înainte ca performanțele sale pentru Leeds în Championship să îl ajute să câștige un număr de admiratori.

Leeds se află sub presiune pentru a vinde pentru a ajuta la echilibrarea cărților și pentru a nu risca orice pedeapsă potențială a normelor de rentabilitate și durabilitate (PSR).
Ca urmare a eșecului lor de a promova din nou în primul eșalon, limita „pierderilor acceptabile” ale Leeds în conformitate cu PSR va scădea de la aproximativ 83 de milioane de lire sterline la aproximativ 61 de milioane de lire sterline pe un ciclu de trei ani.
În calitate de jucător „homegrown”, onorariul recuperat pentru Gray ar fi contabilizat ca profit pur.

 

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro