Skip to content

Portugalia se califica in sferturi dupa penalty-uri

Portugalia învinge Slovenia la lovituri de departajare și se califică în sferturile Euro 2024

Pe un gazon destul de problematic al stadionului Deutsche Bank Park din Frankfurt, Portugalia și Slovenia s-au întâlnit într-un meci tensionat care s-a încheiat fără goluri după 120 de minute pline de momente intense. Punctul culminant al meciului a fost penalty-ul ratat de Cristiano Ronaldo în prima repriză a prelungirilor. În cele din urmă, lusitanii au triumfat la lovituri de departajare, unde Ronaldo și-a luat revanșa, iar Diogo Costa a fost eroul serii, apărând trei penalty-uri.

Prima Repriză

Portugalia a început energic partida, punând presiune pe poarta lui Jan Oblak încă din primele minute. Rafael Leao și Ruben Dias au creat primele ocazii, iar o centrare periculoasă trimisă de Bernardo Silva a fost aproape de a-i găsi în poziții de finalizare pe Cristiano Ronaldo și Bruno Fernandes. Ronaldo a avut prima sa mare șansă dintr-o lovitură liberă obținută de Leao, dar șutul său a trecut puțin peste bara transversală.

De cealaltă parte, Slovenia, o echipă cunoscută pentru defensiva sa solidă, a avut și ea câteva șanse de a marca. Sesko și Sporar au ratat ocazii bune pe contraatac, iar Palhinha a nimerit bara porții lui Oblak chiar înainte de pauză, după o frumoasă acțiune a lui Leao.

Repriza secundă și prelungirile

În repriza secundă, portughezii au continuat să pună presiune. Joao Cancelo a avut o incursiune spectaculoasă pe flancul drept, centrarea sa găsindu-l pe Bernardo Silva într-o poziție ideală, însă șutul acestuia a trecut peste poartă. Ronaldo a avut și el mai multe șanse din lovituri libere, dar fie a trimis pe direcția portarului, fie peste poartă.

Slovenia a răspuns cu un contraatac rapid în care Sesko l-a depășit pe Pepe, dar nu a reușit să-l învingă pe Diogo Costa. În prelungiri, un penalty obținut de Diogo Jota după o acțiune individuală a fost ratat de Ronaldo, care a fost blocat de Oblak. În cea de-a doua repriză a prelungirilor, Oblak a respins din nou o lovitură de cap a lui Palhinha, iar Sesko a irosit o șansă imensă după o eroare a lui Pepe.

Lovituri de departajare

La loviturile de departajare, Slovenia nu a reușit să transforme niciunul dintre cele trei penalty-uri, Diogo Costa apărând șuturile lui Ilicic, Balkovic și Verbic. Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva au marcat pentru Portugalia, asigurându-le calificarea în sferturi. Lusitanii vor întâlni Franța într-o reeditare a finalei Euro 2016, promițând un nou duel de mare intensitate.

Această victorie dificilă a demonstrat reziliența echipei portugheze și forma excelentă a lui Diogo Costa, care a jucat un rol crucial în succesul echipei sale. Lusitanii continuă să viseze la un nou trofeu european, iar meciul cu Franța se anunță a fi o adevărată bătălie pe terenul de fotbal.

Diogo Costa a fost desemnat Vivo Player of the Match. Comitetul de Observatori Tehnici al UEFA a declarat: „El a produs mai multe momente remarcabile. În afară de cele trei intervenții fără precedent la loviturile de departajare, el a făcut o oprire extraordinară în prelungiri împotriva lui Šeško. A dat dovadă de un nivel ridicat de concentrare pe tot parcursul meciului, semnul unui portar de top în confruntările importante.”

Echipele de start

Portugalia: Diogo Costa; João Cancelo (Nélson Semedo 118), Rúben Dias, Pepe (Rúben Neves 118), Nuno Mendes; Bruno Fernandes, João Palhinha, Vitinha (Diogo Jota 65); Bernardo Silva, Ronaldo, Rafael Leão (Francisco Conceição 76)
Rezerve: Rui Patrício, José Sá, Dalot, Gonçalo Ramos, João Félix, Danilo, Gonçalo Inácio, João Neves, Matheus Nunes, António Silva, Pedro Neto.
Selecționer: Roberto Martinez

Slovenia: Oblak; Karničnik, Drkušić, Bijol, Balkovec; Stojanović (Verbič 86), Gnezda Čerin, Elšnik (Iličić 116), Mlakar (G.Stanković 75); Šporar (Celar 75), Šeško
Rezerve: Belec, Vekić, Blažič, Lovrić, Kurtić, Horvat, Vipotnik, Brekalo, Žugelj, Zeljković.
Selecționer: Matjaž Kek

Portugalia-Slovenia 0-0
Portugalia a trecut de Slovenia la loviturile de departajare(3-0) si s-a calificat in sferturile de finala ale Euro 2024

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro