Skip to content

ROMANIA CASTIGA GRUPA E SI MERGE IN OPTIMILE EURO2024

România se califică în optimi după remiza cu Slovacia

Punctul vital obținut de România în duelul cu Slovacia face ca elevii lui Edi Iordănescu să se impună în Grupa E, alături de Belgia, și să se califice astfel în faza optimilor. După o pauză de 24 de ani, România ajunge din nou în fazele eliminatorii ale unei competiții internaționale de prestigiu, urmând să întâlnească Olanda sau Slovenia în optimile de finală.

Slovacia – România 1-1

Meciul a debutat cu o posesie prelungită a slovacilor, care au avut prima ocazie de gol încă din primul minut, printr-un șut de la distanță al fundașului Denis Vavro, blocat de apărarea română. Emoțiile au fost evidente pe teren, ambele echipe pierzând frecvent balonul la mijlocul terenului. O centrare periculoasă din flancul stâng al Slovaciei a fost respinsă în corner de Nicușor Bancu. Din cornerul rezultat, Juraj Kucka a trimis pe poartă cu o lovitură de cap, însă Florin Niță a reținut mingea fără probleme.

Andrei Rațiu, poreclit ”Sonic de România” datorită vitezei și părului său albastru, a creat prima fază periculoasă la poarta lui Martin Dubravka. După o combinație cu Bancu, Rațiu a trimis pe poartă, însă Dubravka a respins în lateral. Ianis Hagi a avut șansa de a marca, însă șutul său a trecut departe de țintă. Dintr-o lovitură liberă de la distanță, Răzvan Marin a dat emoții slovacilor.

Slovacii au fost aproape de deschiderea scorului dintr-o fază fixă, însă mingea trimisă de Haraslin a trecut foarte aproape de stâlpul din dreapta al porții lui Niță. La scurt timp, Niță a intervenit la un șut al lui Stanciu. Slovacii au deschis scorul prin Ondrej Duda, care a trimis mingea în plasă după o centrare a lui Kucka.

Deși construcția tricolorilor a fost îngreunată de apărarea slovacă, elevii lui Edi Iordănescu au reușit să pună pericol. După un nou șut al lui Rațiu, România a beneficiat de un penalty după o intervenție a lui Hancko asupra lui Hagi. După consultarea VAR, centralul Siebert a acordat penalty, iar Răzvan Marin a transformat superb, restabilind egalitatea.

În finalul primei reprize, Denis Drăguș a fost aproape de golul doi al României, dar finalizarea sa nu a fost inspirată. În repriza secundă, ritmul de joc a scăzut, influențat și de ploaia torențială. Niță a salvat un șut trimis de Haraslin, iar România a avut alte două mari ocazii prin Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, România câștigând Grupa E și așteptând să întâlnească Olanda sau Slovenia în optimile de finală. Tricolorii au demonstrat determinare și rezistență, revenind în fazele eliminatorii după 24 de ani, un rezultat remarcabil pentru fotbalul românesc.

Stanislav Lobotka a primit trofeul Player of the Match din partea UEFA.

Au marcat Duda 24’/ Razvan Marin(Pen.) 37′

Slovacia: 1. Martin Dubravka – 2. Peter Pekarik, 3. Denis Vavro, 14. Milan Skriniar (captain), 16. David Hancko – 19. Juraj Kucka, 22. Stanislav Lobotka, 8. Ondrej Duda – 26. Ivan Schranz, 18. David Strelec, 17. Lukas Haraslin.
Rezerve: 12. Marek Rodak, 23. Henrich Ravas – 4. Adam Obert, 6. Norbert Gyomber, 15. Vernon De Marco, 25. Sebastian Kosa, 5. Tomas Rigo, 7. Tomas Suslov, 11. Laszlo Benes, 13. Patrik Hrosovsky, 21. Matus Bero, 24. Leo Sauer, 9. Robert Bozenik, 10. Lubomir Tupta, 20. David Duris.
Selectioner: Francesco Calzona.

România: 1. Florin Nita – 2. Andrei Ratiu, 3. Radu Dragusin, 15. Andrei Burca, 11. Nicusor Bancu – 18. Razvan Marin, 6. Marius Marin – 10. Ianis Hagi, 21. Nicolae Stanciu (captain), 17. Florinel Coman – 19. Denis Dragus.
Rezerve: 12. Horatiu Moldovan, 16. Stefan Tarnovanu – 4. Adrian Rus, 5. Ionut Nedelcearu, 22. Vasile Mogos, 23. Deian Sorescu, 24. Bogdan Racovitan, 8. Alexandru Cicaldau, 14. Darius Olaru, 20. Dennis Man, 26. Adrian Sut, 7. Denis Alibec, 9. George Puscas, 13. Valentin Mihaila, 25. Daniel Birligea.
Selectioner: Edward Iordanescu.

Clasament Grupa E

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro