Skip to content

Ucraina eliminata, Belgia termina Grupa E pe locul 2 si va intalni Franta in optimi

Într-o seară tensionată pe stadionul din München, echipa națională de fotbal a Ucrainei a fost eliminată de la EURO, după ce a remizat 0-0 cu Belgia. Deși ucrainenii au luptat cu determinare, nu au reușit să obțină victoria necesară pentru a avansa în competiție.

Meciul a început sub semnul echilibrului, însă prima mare ocazie a aparținut belgianului Romelu Lukaku. În minutul 7, atacantul a fost lansat în careul advers, dar portarul ucrainean Anatoliy Trubin a reușit să blocheze șutul său cu o intervenție salvatoare. Ucrainenii au replicat rapid, în minutele 20 și 21, cu două șuturi din afara careului. Doar unul dintre ele a fost pe poartă, dar portarul belgian Koen Casteels a reținut în doi timpi, menținând scorul neschimbat.

Kevin De Bruyne a fost la un pas de a deschide scorul pentru Belgia în minutul 35, când a executat o lovitură liberă de la marginea careului. Șutul său, la colțul scurt, a trecut însă pe lângă poartă, iar tabela a rămas intactă.

Repriza secundă a fost dominată de belgieni la capitolul posesie, dar fără ocazii clare de gol. Ucrainenii au continuat să lupte, iar în minutul 79, Artem Dovbyk a trimis un șut puternic către colțul scurt, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 83, Casteels a fost aproape surprins de o execuție direct din corner, dar a reușit să respingă mingea de pe linia porții cu o intervenție spectaculoasă.

Finalul meciului a fost dramatic. În minutul 87, Belgia a declanșat o contră rapidă, însă finalizarea a fost dezamăgitoare, cu un șut care a trecut pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. Ucraina a avut ultima șansă de a marca în minutele de prelungire, dar șutul trimis pe centrul porții a fost reținut în doi timpi de Casteels, care a fost eroul belgienilor în acest meci.

Eliminarea Ucrainei de la EURO a fost un moment dureros pentru echipă și fani. Deși au arătat determinare și momente de fotbal bun, ucrainenii nu au reușit să concretizeze ocaziile create. Belgia, pe de altă parte, a demonstrat o defensivă solidă și o organizare tactică excelentă, reușind să păstreze poarta intactă și să avanseze în competiție.

Pentru Ucraina, această eliminare reprezintă o lecție dură, dar și o motivație pentru viitoarele competiții. Echipa a arătat că are potențial și talent, dar mai are nevoie de experiență și consistență pentru a reuși să facă față provocărilor de la cel mai înalt nivel.

Kevin De Bruyne a primit trofeul Player of the Match din partea UEFA.

Ucraina: Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Svatok, Matviienko, Mykolenko – Shaparenko, Brazhko, Sudakov – Yaremchuk, Dovbyk.
Rezerve: Bushchan, Lunin – Bondar, Konoplya, Malinovsky, Mykhaylichenko, Stepanenko, Sydorchuk, Talovierov, Vanat, Yarmolenko, Zinchenko, Zubkov.
Selecționer: Sergiy Rebrov.

Belgia: Casteels – Vertonghen, Faes, Theate, Castagne – De Bruyne, Onana, Tielemans – Doku, Lukaku, Trossard.
Rezerve: Kaminski, Sels – Bakayoko, Carrasco, Debast, De Cuyper, De Ketelaere, Mangala, Openda, Vrmeeren, Vranckx.
Selecționer: Domenico Tedesco.

Clasament Grupa E

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro