Skip to content

Wout Weghorst a adus victoria Olandei la prima atingere de minge

Primul meci al zilei de duminică, 16 iunie 2024, la Campionatul Europan de fotbal din Germania, s-a jucat în grupa D, între Polonia și Olanda.

Olanda fie joacă frumos, fie nu joacă deloc, iar Polonia joacă inestetic şi eficient sau inestetic şi ineficient.

De această dată, impresia a fost că ambele formaţii sunt în zi bună, fiecare pe palierul său. Meciul de la Hamburg a început cu o furtună a fostei campioane europene, oprită cu o rachetă antigrindină lansată în minutul 16, cu capul, de Bucksa. Olandezi au trecut rapid peste şoc şi au egalat 13 minute mai târziu prin Gakpo (foto), până la pauză ratând mai multe ocazii clare. Polonia a stat la cutie, s-a apărat supranumeric şi a mai încercat câteva contraatacuri rapide. Cu această ocazie am notat şi primul rezultat de egalitate la pauză de la acest turneu final.

De la cabine s-a ieşit cu armele încărcate. Polonia a înţeles că se poate şi a încercat până la final. Morile olandeze nu au măcinat în gol şi Weghorst a înscris golul vitoriei în minutul 83. Chiar dacă a pierdut, Polonia a arătat că nu a uitat să se bată, ca în vremurile bune. În ceea ce priveşte Olanda, nu ar trebui neglijată din calculele fazelor finale.

Confruntarea s-a încheiat cu victoria Olandei, scor 2-1, după ce Polonia a condus cu 1-0.

Au marcat Gakpo 29, Wout Weghorst 83, respectiv Adam Buksa 16.

Polonia: Szczesny – Bednarek, Salamon(Bereszynski 86′), Kiwior – Frankowski, Romanczuk(Slisz 55′), Zielinski(Piotrowski 78′), Zalewski – Urbanski(Swiderski 55′), Szymanski(Moder 46′) – Buksa. Selecționer: Michal Probierz

Olanda: Verbruggen – De Vrij, Van Dijk, Ake(Van de Ven 87′), Dumfries – Schouten, Reijnders, Veerman(Wijnaldum 62′) – Blind – Depay(Weghorst 81′), Gakpo(Frimpong 81′) – Simons(Malen 62′). Selecționer: Ronald Koeman

 

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro