Skip to content

Anglia castiga Grupa C desi a practicat un joc dezastruos in cele 3 meciuri

Anglia și Slovenia încheie la egalitate într-o grupă C dominată de remize

Într-o Grupă C unde echilibrul a fost cuvântul de ordine, Anglia a terminat la egalitate 0-0 cu Slovenia, adăugând o nouă remiză albă pe lista meciurilor din acest turneu final. Este a treia astfel de partidă din această grupă, după ce Danemarca și Serbia au avut și ele același rezultat. Din păcate pentru Slovenia, această remiză nu a fost suficientă pentru a-i ajuta să avanseze în fazele eliminatorii, clasându-se pe locul 3 în grupă datorită criteriului de fair-play, conform regulamentului UEFA.

Meciul dintre Anglia și Slovenia a început cu o ocazie a slovenilor, când Benjamin Šeško a reluat cu capul pe poartă dintr-o centrare venită din flancul stâng. Portarul englez, Jordan Pickford, a reținut însă fără probleme, arătându-și încă o dată calitatea.

Anglia a avut și ea ocaziile sale. O fază frumoasă de atac a englezilor a dus la un gol anulat, Bukayo Saka marcând după o pasă de la Phil Foden, însă acesta din urmă a fost surprins în offside. Dintr-o lovitură liberă, Foden a trimis pe spațiul porții, dar Jan Oblak, portarul Sloveniei, a intervenit calm, păstrând balonul în joc.

În finalul primei reprize, Anglia a fost foarte aproape de a marca printr-o fază periculoasă creată de Trippier. O centrare din unghi a fost aproape de a se transforma într-un autogol pentru Slovenia, însă fundașul Bijol a avut noroc, iar Kane și Gallagher nu au reușit să trimită balonul în plasă.

În repriza a doua, Anglia a fost mult mai activă în atac, dar fundașii sloveni s-au descurcat excelent în fața unor jucători de calibru precum Kane, Bellingham, Saka și Foden. Meciul a devenit tot mai tensionat pe măsură ce timpul trecea, iar rezultatele din celelalte meciuri puneau presiune pe ambele echipe.

Declan Rice a încercat și el un șut la colțul lung după o combinație cu Foden, însă balonul a trecut destul de departe de poarta lui Oblak. În prelungiri, tânărul Cole Palmer, debutant la acest Euro, a avut o șansă bună de a marca, dar Oblak a intervenit din nou cu siguranță.

Situația din Grupa C s-a complicat și mai mult după această remiză, Slovenia și Danemarca fiind la egalitate perfectă în ceea ce privește numărul de cartonașe galbene primite (6-6). În cele din urmă, criteriul de fair-play a favorizat Danemarca, care a avut un parcurs mai bun în preliminarii, reușind astfel să avanseze în detrimentul Sloveniei.

Meciul dintre Anglia și Slovenia a fost un exemplu de fotbal defensiv solid și a evidențiat importanța fiecărui detaliu într-o competiție de acest nivel, unde chiar și criteriile de fair-play pot decide soarta echipelor.

Adam Gnezda Čerin a primit trofeul Player of the Match din partea UEFA.

Anglia:  Pickford; Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Alexander-Arnold 84); Gallagher (Mainoo 46), Rice; Saka (Palmer 71), Bellingham, Foden (Gordon 89); Kane
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Bowen, Dunk, Eze, Gomez, Konsa, Shaw, Toney, Watkins, Wharton
Selectioner: Gareth Southgate

Slovenia: Oblak; Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža (Balkovec 90+1); Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar (Stanković 86); Šporar (Celar 86), Šeško (Iličić 75)
Rezerve: Vekic, Belec, Blazic, Brekalo, Horvat, Kurtic, Lovric, Verbic, Vopotnik, Zeljkovic, Zugelj
Selectioner: Matjaz Kek

Clasament Grupa C

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro