Skip to content

Egal intre Scotia si Elvetia la EURO 2024

Elveția rămâne pe locul 2 în Grupa A după remiza 1-1 cu Scoția în cea de-a doua etapă de la Euro, asigurându-și în mare masură prezența în optimi.

Scoțienii au deschis scorul prin McTominay, cu ajutorul unei devieri a lui Schar. Shaqiri a egalat pentru Elveția cu un șut spectaculos la mijlocul primei reprize. Ambele formații au avut șanse mari în partea secundă, elvețienii inclusiv un gol anulat pentru un offside la limită, dar partida s-a încheiat cu scorul primei reprize, 1-1.

Meciul s-a jucat pe RheinEnergieStadion. McTominay a marcat pentru Scoția după un sfert de oră, cu ajutorul unei devieri a lui Fabian Schar. Shaqiri a egalat pentru Elveția după o greșeală a lui Anthony Ralston. Deși nu mai joacă de ceva vreme în Europa, fiind legitimat la Chicago Fire, în MLS, Xherdan Shaqiri scrie istorie pentru Elveția, fiind singurul jucător din lotul lui Murat Yakin care înscrie în ultimele șase turnee finale majore (Cupa Mondială și Euro).

Gunn a blocat un șut al lui Ndoye, iar un gol al acestuia a fost anulat pentru offside. În repriza secundă, Vargas și Ndoye au avut ocazii bune pentru Elveția, în timp ce Hanley a nimerit bara pentru Scoția.

Lăsat liber cu portarul Gunn, Embolo, intrat de pe bancă în locul lui Shaqiri, a reușit un nou gol din lob, însă VAR-ul s-a opus bucuriei elvețienilor din cauza unei poziții de offside în care se afla atacantul. Chiar în ultimul minut din timpul regulamentar, Amdouni a fost aproape de golul 2 al Elveției după o lovitură liberă. În prelungiri, Akanji a scos un gol ca și făcut din fața lui McGinn.

Rezultatul este favorabil Elveției, care ocupă locul 2 în Grupa A, condusă de Germania. În prima etapă Elveția a trecut cu 3-1 de Ungaria, în timp ce Scoția a primit o corecție de la Germania, 1-5.

Manuel Akanji a fost desemnat Player of the Match de catre UEFA.

Au marcat McTominay 13’/Shaqiri 26′

Elveția: Sommer – Widmer(Stergiou 86′), Akanji, Schar – Rodriguez, Freuler(Sierro 75′), Xhaka, Ndoye( Amdouni 86′) – Vargas(Rieder 75′), Aebischer, Shaqiri(Embolo 60′)
Rezerve: Mvogo, Kobel,  Elvedi, , Okafor, Steffen, Zesiger, Duah, Jashari
Selecționer: Murat Yakin

Scoția: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney(McKenna 61′) – Robertson, McGinn(Christie 90′), McGregor, Gilmour(McLean 79′), McTominay – Adams(Shankland 90′)
Rezerve: Kelly, Clark, Cooper, Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, Taylor, Forrest
Selecționer: Steve Clarke

 

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro