Skip to content

Germania este prima calificata in optimile EURO 2024

Germania s-a calificat oficial în optimile Campionatului European după ce a învins Ungaria cu 2-0, într-un meci din cadrul grupei A. Selecționata lui Julian Nagelsmann este prima echipă calificată în optimile EURO 2024.

După victoria cu 5-1 în fața Scoției, Germania a obținut a doua victorie consecutivă, dominând meciul cu Ungaria.

Ungaria a început bine meciul pentru că naționala lui Marco Rossi avea nevoie măcar de un punct. Maghiarii au avut ocazii importante, Neuer a avut de muncă, dar diferența de valoare a fost, totuși, de partea gazdelor. Germanii au controlat partida și succesul a fost unul normal, chiar dacă nu la diferența din primul meci.

Jamal Musiala a deschis scorul în minutul 22, din pasa lui Ilkay Gundogan. Replica maghiară a venit instant. Din lovitură liberă, Neuer s-a întins și a blocat superb execuția lui Szoboszlai. În continuare, portarul neamț a respins din nou o lovitură neconvingătoare a lui Varga. După un contraatac de manual, Jonathan Tah a intervenit în fața aceluiași Szoboszlai, acordând un corner pentru naționala maghiară. În prelungirile primei reprize, un gol al lui Sallai pentru Ungaria a fost anulat pentru ofsaid.

În repriza secundă, Gulacsi a avut câteva intervenții bune, dar Gundogan a marcat al doilea gol al Germaniei în minutul 67. Scor final 2-0. Germania este prima calificată în optimile de finală, în timp ce Ungaria rămâne fără puncte și cu șanse minime de calificare după ce a pierdut și în prima etapă in fața Elveției cu scorul de 3-1.

Ilkay Gundogan a primit trofeul Player of the Match din partea UEFA.

Au marcat Musiala 22′, Gundogan 67′

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt – Andrich(Can 72′), Kroos – Musiala(Fuhrich 72′), Gundogan(Undav 84′), Wirtz(Sane 58′) – Havertz(Fullkrug 58′)
Rezerve: Ter Stegen, Baumann – Anton, Beier, Gross, Henrichs, Koch, Muller, Raum, Schlotterbech. Selecționer: Julian Nagelsmann

Ungaria: Gulacsi – Fiola, Orban, Dardai – Bolla(Adam 75′), Nagy(Kleinheisler 64′), Schafer, Kerkez(Nagy 75′) – Sallai(Csoboth 87′), B. Varga(Gazdag 87′), Szoboszlai
Rezerve: Dibusz, Szappanos – Balogh, Botka, Horvath, Kata, Lang, Nego, Styles, Szalai. Selecționer: Marco Rossi

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro