Skip to content

Mamardashvili o pastreaza pe Georgia cu sanse de calificare la EURO 2024

Într-un meci plin de dramatism, Georgia și Cehia au încheiat la egalitate, 1-1, în etapa a doua a Grupei F. Acest rezultat păstrează speranțele ambelor echipe pentru o posibilă calificare de pe locul 3, într-o grupă în care se mai află puternicele echipe ale Portugaliei și Turciei.

După un început exploziv al georgienilor, ocaziile au început să se acumuleze la poarta lui Giorgi Mamardashvili. Adam Hlozek și Patrik Schick au încercat pe rând să deschidă scorul, dar portarul Valenciei a avut intervenții spectaculoase, respingând de fiecare dată. În ciuda dominării cehilor, georgienii au cerut penalty după o cădere în careu a lui Davitashvili, dar arbitrul german Daniel Siebert a lăsat jocul să continue.

Cehia a avut o șansă uriașă de a deschide scorul în minutul 20. Adam Hlozek a marcat, dar reușita sa a fost anulată după ce reluările au arătat că a atins mingea cu mâna. Acest moment a oferit georgienilor un răgaz, iar Mamardashvili a continuat să își demonstreze valoarea, parând un șut puternic al lui Hlozek.

La cealaltă poartă, portarul ceh Stanek a avut o intervenție esențială la o fază fixă executată de Kvaratskhelia, salvând echipa sa de la un gol iminent. Însă, după ce reluările au arătat că Hranac a atins mingea cu mâna, arbitrul a acordat penalty pentru Georgia. Mikautadze a transformat fără emoții, marcând al doilea său gol la Euro și aducând Georgia în avantaj.

După reluarea jocului, Schick a avut o șansă importantă de a egala, dar Mamardashvili a fost din nou la înălțime. În repriza secundă, presiunea cehilor a crescut, iar după un corner, mingea a ajuns la Schick, care a înscris cu pieptul, aducând egalarea. Această reușită a fost una specială pentru Schick, care l-a depășit pe legendarul Milan Baros în clasamentul golgheterilor all-time ai Cehiei, ajungând la 42 de goluri.

Krejci și Jurasek au fost aproape de a aduce victoria Cehiei, dar Mamardashvili a continuat să facă minuni între buturi. De partea cealaltă, Georgia a avut o ocazie imensă în prelungiri prin Giorgi Kvilitaia, dar acesta a ratat șansa de a aduce o victorie istorică.

Partida a fost marcată de o multitudine de cartonașe galbene, nu mai puțin de nouă fiind arătate de arbitrul Siebert, ceea ce subliniază intensitatea și duritatea jocului.

Rezultatul de 1-1 păstrează deschise perspectivele ambelor echipe pentru o calificare de pe locul 3 în grupă. Mamardashvili a fost eroul georgienilor, în timp ce Schick a marcat un gol istoric pentru Cehia, depășindu-l pe Milan Baros și consolidându-și locul în istoria fotbalului ceh. Cu toate acestea, ambele echipe vor trebui să își îmbunătățească jocul pentru a face față provocărilor ce urmează în această competiție.

Giorgio Mamardashvili a primit trofeul pentru Player of the Match din partea UEFA.

Au marcat Mikautadze 45+4’/Schick 59′

Georgia: Mamardashvili; Kverkvelia (Gvelesiani 82), Kashia, Dvali; Tsitaishvili (Lochoshvili 62), Davitashvili (Chakvetadze 62), Mekvabishvili, Kochorashvili, Kakabadze; Mikautadze (Kvilitaia 88), Kvaratskhelia (Lobjanidze 82)
Rezerve: Gugeshashvili, Loria, Altunashvili,  Gocholeishvili, Gvelesiani, Kiteishvili, Kvekveskiri,  Shengelia, Sigua, Tabidze, Zivivadze.
Selecționer: Willy Sagnoll.

Cehia: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Provod (Barák 81), Souček, D. Jurásek (Ševčík 81); Černý (M. Jurásek 55), Schick (Chytil 68), Hložek (Lingr 55)
Rezerve: Jaros, Kovar, Cerv, Chory, Doudera, Kuchta, Sulc, Vitik, Vlcek, Zima.
Selecționer: Ivan Hasek.

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro