Skip to content

Polonia aproape de eliminarea de la EURO 2024

Austria aproape de optimi, Polonia aproape eliminată la Euro 2024

Polonia este la un pas de eliminare din Euro 2024, după ce a suferit a doua înfrângere consecutivă în Grupa D, fiind învinsă cu 3-1 de Austria. Partida a avut loc la Berlin, iar echipa lui Michal Probierz nu a reușit să-și ridice nivelul de joc pentru a obține un rezultat pozitiv. Atât Polonia, cât și Austria, au pierdut primul meci de la această ediție de Campionat European. Polonezii au pierdut în fața Olandei, cu scorul de 1-2, iar austriecii au fost invinși de francezi, datorită unui autogol marcat de Max Wober.

 Austria deschide scorul rapid

Austria a început în forță partida și a deschis scorul rapid printr-o lovitură de cap a fundașului central Gernot Trauner, după o centrare perfectă a lui Phillipp Mwene. Polonezii au încercat să revină în joc și au avut câteva ocazii importante, însă execuțiile lor au fost fie blocate, fie inexacte.

Polonia a reușit să egaleze prin Krzysztof Piatek, care a profitat de o minge rămasă în careu după un corner. Totuși, bucuria egalării a fost de scurtă durată, deoarece austriecii au continuat să domine jocul.

Lewandowski intră, Austria se impune

Introducerea lui Robert Lewandowski în minutul 60 părea să aducă un plus de forță atacului polonez, însă starul de la Barcelona a avut o prestație sub așteptări și a primit chiar un cartonaș galben. Austria a preluat din nou conducerea prin Baumgartner, după un contraatac fulgerător inițiat de Prass.

Ultimul gol al partidei a fost marcat de Marko Arnautovic din penalty, după ce portarul Wojciech Szczesny a comis un fault în careu asupra lui Sabitzer.

 Perspective pentru Austria și Polonia

Cu această victorie, Austria speră să se califice în optimi de pe un eventual loc trei, având în vedere că va mai avea un meci decisiv în ultima etapă. Polonia, pe de altă parte, este aproape de eliminare, având zero puncte după două meciuri și urmând să întâlnească Franța în ultima rundă, o misiune extrem de dificilă pentru trupa lui Probierz.

În concluzie, Austria a demonstrat o formă excelentă și a profitat de erorile defensive ale Poloniei, în timp ce Lewandowski și colegii săi vor trebui să găsească resursele necesare pentru a evita o eliminare prematură din competiție.

Christoph Baumgartner a primi trofeul Player of the Match decernat de UEFA.

Au marcat Piatek 30’/Trauner 9′, Baumgartner 67′, Arnautovic(pen.) 78′

Polonia:  Szczęsny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Frankowski, Piotrowski (Moder, 46), Slisz (Grosicki, 75), Zalewski; Zieliński (Urbański, 87); Buksa (Lewandowski, 60), Piątek (Świderski, 60)
Selecționer:
Michał Probierz
Rezerve:
Skorupski, Bułka – Salamon, Walukiewicz, Romanczuk, Puchacz, D. Szymański, Bereszyński, S. Szymański, Skóraś

Austria:Pentz; Posch, Trauner (Danso, 59), Lienhart, Mwene (Prass, 63); Seiwald, Grillitsch (Wimmer, 46); Baumgartner (Schmidt, 81), Laimer Sabitzer; Arnautović (Gregoritsch, 81)
Selecționer:
Ralf Rangnick
Rezerve: 
Lindner, Hedl –  Wöber, Querfeld, Kainz, Daniliuc, Seidl, Weimann, Entrup, Grüll

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro