Skip to content

Turcia completeaza tabloul sferturilor la Euro 2024

 Austria – Turcia: O confruntare decisă la faze fixe

AustriaTurcia, o partidă plină de tensiune și spectaculozitate, s-a decis prin fazele fixe, toate cele trei goluri fiind marcate în urma cornerelor. Turcii lui Vincenzo Montella au scris istorie după ce au marcat cel mai rapid gol în fazele eliminatorii ale unui turneu final, iar fundașul Merih Demiral a devenit primul jucător care reușește o dublă la acest Euro.

Austria – Turcia 1-2

Meciul de la Leipzig a început într-o notă explozivă, cu turcii reușind să deschidă scorul încă din minutul 2. Primul corner primit a fost trimis direct pe poartă de Arda Guler, mingea fiind aproape de a se transforma într-un autogol. Portarul austriac, Pentz, a reușit să respingă mingea de pe linia porții, dar Merih Demiral a fost pe fază și a înscris cu un șut puternic sub bara transversală. Astfel, s-a înregistrat cel mai rapid gol din fazele eliminatorii ale unui turneu final, în secunda 57.

Austriecii au fost aproape de egalare tot în urma unui corner executat de Romano Schmid, iar Christoph Baumgartner a ratat o ocazie importantă. Demiral a fost din nou aproape de a marca pentru Turcia la un alt corner din flancul drept. Până la pauză, naționala Semilunei a avut o posesie mai bună, iar Baumgartner a irosit o șansă de egalare la ultima fază a reprizei.

Repriza secundă

Începutul reprizei secunde a aparținut Austriei în termeni de posesie, dar Marko Arnautovic a ratat ținta, trimițând mingea direct în brațele portarului turc Gunok, după o pasă superbă în interiorul careului. Ulterior, Laimer a pătruns în careu, dar șutul său slab nu a prins cadrul porții. Stefan Posch, în urma unei respingeri defectuoase, nu a reușit nici el să aducă egalarea pentru Austria.

După o oră de joc, Turcia a marcat din nou, tot în urma unui corner executat de Guler. Merih Demiral s-a înălțat și a înscris cu o lovitură de cap, devenind primul jucător de la acest Euro care reușește o dublă.

Austria a reacționat rapid, reducând din diferență prin Gregoritsch, care a profitat de o deviere în careu și a înscris în poarta lui Gunok. Introdus în repriza a doua, Florian Grillitsch a pus la încercare reflexele portarului turc cu un șut din afara careului, dar Gunok a reținut sigur. Asediul austriac a continuat, dar fără succes, Baumgartner și Seiwald ratând ocazii mari.

Ambele echipe au avut șanse mari în prelungiri, dar portarii au fost la înălțime. Turcia va întâlni Olanda în sferturi, după o victorie memorabilă în fața Austriei.

Merih Demiral a fost desemnat Vivo Player of the Match. Comitetul de Observatori Tehnici al UEFA a declarat: „A blocat tot ce trebuia în defensivă și a marcat ambele goluri ale Türkiye la momentul potrivit, în cadrul unei prestații ireproșabile”.

Au marcat: Michael Gregoritsch 66’/ Merih Demiral 1′,59′

Echipele de start

Austria:Pentz; Posch, Danso, Lienhart (Wöber 64), Mwene (Prass 46); Seiwald, Sabitzer; Laimer (Grillitsch 64), Baumgartner, Schmid (Gregoritsch 46); Arnautović
Rezerve: 
Hedl, Lindner – Daniliuc, Entrup, Gregoritsch, Grillitsch, Grull, Kainz, Prass, Querfeld, Seidl, Weimann, Wober.
Selecționer: Ralf Rangnick.

Turcia:Mert Günok; Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu; İsmail Yüksek (Özcan 58), Kaan Ayhan; Barış Alper Yılmaz, Orkun Kökçü (Kahveci 83), Kenan Yıldız (Aktürkoğlu 78); Arda Güler (Yokuşlu 78)
Rezerve: 
Bayindir, Cakir – Akgun, Celik, Kaplan, Kilicsoy, Tosun, Yazici, Yildirim.
Selecționer: Vincenzo Montella.

Austria-Turcia 1-2
Turcia a castigat cu 2-1 optimea de finala impotriva Austriei

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro