Skip to content

Danemarca se califica in optimi, Serbia merge acasa

Într-un meci tensionat din grupa C, Danemarca și Serbia au terminat la egalitate, 0-0, într-o partidă care a decis soarta calificării în fazele eliminatorii ale competiției. Acest rezultat a dus la o situație inedită în care nordicii și Slovenia au terminat cu același număr de puncte, golaveraj și cartonașe galbene (6-6). În aceste condiții, departajarea s-a făcut pe baza coeficientului din preliminarii, unde Danemarca a avut avantajul (locul 9 față de locul 15 al Sloveniei). Astfel, Danemarca a obținut biletele pentru optimile de finală, unde va întâlni Germania.

Partida Danemarca – Serbia a început echilibrat, însă cu o ușoară dominare a danezilor. Prima ocazie notabilă a venit în minutul 16, când Bah a primit o centrare în fața porții adverse. Reluarea sa cu capul a trecut pe lângă, iar danezul a cerut penalty pentru o presupusă tragere de tricou. Arbitrul nu a considerat necesar să intervină, iar jocul a continuat.

O eroare defensivă a sârbilor a permis danezilor să recupereze mingea în preajma careului advers. Mingea a ajuns la Christian Eriksen, care a devenit cel mai selecționat jucător din istoria naționalei Danemarcei. Șutul său a fost scos cu greu de lângă bară de portarul Rajkovic. Rajkovic a fost din nou la înălțime câteva minute mai târziu, intervenind decisiv la un șut al lui Hojlund din interiorul careului.

La pauză, Serbia a făcut două schimbări importante, introducându-i pe Jovic și Tadic, ceea ce a revitalizat atacul echipei. Serbia a reușit chiar să marcheze, dar golul a fost anulat pentru offside la Mitrovic. Cu toate acestea, echipa sârbă nu a reușit să își impună ritmul suficient de mult pentru a marca un gol decisiv.

În ultimele 30 de minute ale meciului, scorul a rămas neschimbat, niciuna dintre echipe nereușind să pună cu adevărat în pericol poarta adversă. Mitrovic a avut o jumătate de ocazie în minutul 81, dar șutul său din unghi a trecut pe lângă poartă.

Meciul s-a terminat 0-0, iar Danemarca a beneficiat de avantajul coeficientului pentru a avansa în optimile de finală, unde va avea o misiune dificilă împotriva Germaniei. Performanța nordicilor în acest meci a demonstrat încă o dată soliditatea defensivă și capacitatea de a gestiona momentele critice, calități esențiale pentru succesul în fazele eliminatorii ale competițiilor internaționale.

Christian Eriksen a primit trofeul Player of the Match din partea UEFA.

Danemarca: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Mæhle, Hjulmand (Delaney 77′), Eriksen (Poulsen 88′), Højbjerg, Bah (V Kristiansen 77′); Højlund (Dolberg 59′), Wind (Skov Olsen 46′)
Rezerve: Ronnow, Hermansen, Bruun Larsen, Damsgaard, Dreyer, Jensen, Kjaer, R. Kristensen, Norgaard, Zanka
Selecționer: Kasper Hjulmand

Serbia: Rajković; Veljković, Milenković, Pavlović; Ilić (Vlahović 67′), Gudelj (Jović 46′); Mijailović (Mladenović 73′), Samardžić (Tadić 46′), Lukić (S Milinković-Savić 87′), Živković; Mitrović
Rezerve: Petrovic, V. Milinkovic-Savic, Babic, Birmancevic, Gacinovic, Makosimovic, Ratkov, Spajic, Stojic
Selecționer: Dragan Stojković

Clasament Grupa C

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro