Skip to content

Turcia bate Cehia si isi pastreaza locul 2 in Grupa F

Cehia încheie dramatic parcursul la Euro după înfrângerea cu Turcia

Într-o seară tensionată la Hamburg, Cehia a ieșit din competiția Euro după ce a fost învinsă de Turcia cu scorul de 2-1, în ciuda unei lupte eroice în zece oameni. Încă din minutul 20, cehii au fost nevoiți să joace în inferioritate numerică, după eliminarea lui Barak, și deși au reușit să egaleze, trupa lui Ivan Hasek a cedat în prelungiri, Tosun înscriind golul decisiv pentru naționala Semilunei.

Cehia a început meciul cu ambiție, Lukas Provod semnalând primul pericol la poarta lui Gunok, dar goalkeeperul turc a respins în corner. Într-o altă fază, Hranac a avut o oportunitate printr-o lovitură de cap, însă mingea a trecut pe lângă poartă. Din păcate pentru cehi, meciul a luat o turnură dramatică în minutul 20, când Barak a fost eliminat pentru un fault dur, după ce fusese deja avertizat în minutul 11. Această eliminare a marcat începutul unui joc dur, cu multe faulturi și cartonașe galbene.

Prima repriză s-a încheiat cu 5 cartonașe galbene, inclusiv pentru Patrik Schick, care a fost avertizat de pe banca de rezerve pentru proteste. Deși Arda Guler și Calhanoglu au avut ocazii pentru Turcia, goalkeeperul ceh Stanek a fost la înălțime, intervenind salvator.

În repriza a doua, Turcia a deschis scorul în minutul 51 prin Calhanoglu, după ce Stanek s-a accidentat și a fost înlocuit de Matej Kovar. Cehia nu s-a lăsat și a egalat la mijlocul reprizei prin Soucek, după o fază controversată, validată de VAR, în care portarul Gunok a scăpat mingea.

Cu toate acestea, finalul meciului a fost nefast pentru cehi. După ce Kovacs a oprit o acțiune periculoasă a lui Kuchta pentru un fault în atac, Turcia a dat lovitura decisivă în prelungiri. Tosun a înscris golul victoriei în urma unui contraatac, eliminând astfel Cehia din competiție.

Naționala lui Ivan Hasek părăsește Euro după ce a terminat pe ultimul loc în Grupa F, cu un singur punct. În celălalt meci al grupei, Portugalia a fost învinsă surprinzător de Georgia, echipa lui Kvaratskhelia reușind o calificare istorică în fazele superioare ale competiției. Astfel, Turcia merge mai departe alături de Portugalia și Georgia, lăsând Cehia să reflecteze asupra unui parcurs presărat cu dificultăți și eliminări controversate.

Barıș Alper Yılmaz a fost desemnat Vivo Player of the Match. Comitetul de Observatori Tehnici al UEFA a declarat: „El a fost o amenințare constantă în joc, ducând mingea în spații în spatele apărării cehe și producând centrări periculoase”.

Au marcat Calhanoglu 51′, Cenk Tosun 90+4’/Soucek 66′

Cehia:Staněk (Kovář 55); Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Provod (Lingr 75), D Jurásek (M Jurásek 81); Chytil (Kuchta 55), Barák, Hložek (Chorý 55)
Rezerve: Jaros – Cerny, Cerv, Doudera, Schick, Sevcik, Sulc, Vitik, Vlcek, Zima.
Selecționer: Ivan Hasek.

Turcia:Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu; İsmail Yüksek (Yokuşlu 63), Salih Özcan (Kaan Ayhan 46); Arda Güler (Cenk Tosun 75), Hakan Çalhanoğlu (Orkun Kökçü, Kenan Yıldız (Aktürkoğlu 75); Barış Alper Yılmaz
Rezerve: Bayindir, Cakir – Akgun, Celik, Kahveci, Kaplan, Kilicsoy, Yazici, Yildirim.
Selecționer: Vincenzo Montella.

Clasament Grupa F

Rezumate Video

Citește și:

© 2024. All rights reserved by TVGool.ro.
Made with  by UpDesigns.ro